Pisara on kirkon ensi kesän suurleiri tytöille ja pojille

16.11.18

Kirkon suurleiri järjestetään jälleen ensi kesänä. Partaharjun leirikeskuksessa Pieksämäellä leireilee 27.–29. heinäkuuta 2019 parituhatta tyttöä ja poikaa.


– Kesäleirin lumo perustuu kolmeen t:hen: teltta, tarinat ja tuli, tiivistää Oulun tuomiokirkkoseurakunnan nuorisotyönohjaaja Mono Kuoppala.

Kuoppala lähtee kuudennelle suurleirilleen ja toimii yhden alaleirin johtajana.

Hänen mukaansa tämän mittakaavan leirillä on mahdollista tehdä monia asioita isommin kuin seurakuntien omilla leireillä.

– Iso elämys on jo se, kun 2000 ihmistä kokoontuu yhteiselle iltanuotiolle.

– Ja telttaleiri itsessään on kokemus. Viisi yötä teltassa on vähän survival-henkinen haaste, joka vaatii osallistujalta asennetta.

Ensimmäistä kertaa Partaharjun suurleirillä on perheleiri. Sinne pääsevät alle 10-vuotiaat oman vanhemman, isovanhemman tai vaikka kummin kanssa.

Tavoitteena on, että Oulun seurakunnista lähtisi leirille ainakin yksi bussilastillinen 10–14-vuotiaita.

Leirihinta on 130 euroa. Oulun hiippakunnasta lähteville leiriläisille maksu on hiukan pienempi, sillä hiippakunta maksaa osan leirikuluista leiriläisten puolesta.

Kuoppala haastaa mukaan ensi kesän suurleirille esimerkiksi aiemmin Oulun seurakuntien omilla Kymppileirillä olleita: nyt on mahdollisuus päästä vielä isommalle leirille.

– Pisara on mahdollisuus myös heille, joilta Kymppileiri jäi aikoinaan väliin. Ja nyt myös perheen eri-ikäiset sisarukset voivat päästä samalle leirille.

Pisara-leiri on kirkon tyttö- ja poikatyön 100-vuotisjuhlan päätapahtuma.

Pääjärjestäjänä on Nuori kirkko ry, joka tukee ja kehittää evankelis-luterilaisten seurakuntien lapsi-, varhaisnuoriso- ja nuorisotyötä.

Nuori kirkko syntyi vuonna 2017. Silloin yhdistyi kolme valtakunnallista keskusjärjestöä: seurakunnallista lapsi- ja perhetyötä kehittänyt Seurakuntien Lapsityön Keskus, seurakuntien lapsi- ja nuorisotyön palvelujärjestö PTK – poikien ja tyttöjen keskus sekä kristillisen nuorisotyön keskusjärjestö Nuorten Keskus.

 

Infotilaisuus leiristä järjestetään 22.11. kello 18 (Keskustan srk-talo, Isokatu 17, Oulu). Lisätietoja myös osoitteesta www.pisaraleiri.fi sekä https://urly.fi/15cK

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Seurakunnat Yleinen