Postia ehdokkaalta: Äänestäjät päättävät

8.11.18

Karjasillan seurakunnassa ehdolla oleva Tuula Okkonen kannattaa samaa sukupuolta olevien kirkollista avioliittoon vihkimistä.


Millainen on kirkkomme 2020-luvulla, onko kirkossamme jäseniä vielä 2050-luvulla?

Kirkon tulevaisuus ratkaistaan näissä vaaleissa. Tarvitaan luottamushenkilöiden raikkaita ja rohkeita tekoja vahvistamaan kirkkoamme kansankirkkona, joka on katseentasaisesti mukana ihmisten arjessa ja elämän kiinne- ja käännekohdissa.

Kirkon jäsenillä on oikeus edellyttää kirkolta aktiivisuutta, avoimuutta ja vastuullisuutta. Minkäänlaista syrjintää, epätasa-arvoa, välinpitämättömyyttä ja vastuun pakenemista esimerkiksi ihmisoikeus- tai ympäristökysymyksissä ei voida perustella uskonasioina.

Näin ollen kannatan varauksetta samaa sukupuolta olevien parien kirkollista vihkimistä ja pidän tuomittavana ihmisten fyysisiin piirteisiin liittyvää eriarvoista kohtelua.

Jäsenkatoa vastaan toimitaan perustellulla resurssien käytöllä. Kirkon tulee esimerkillisesti ohjata voimavaroja hätää ja ahdinkoa kärsivien auttamiseen sekä taisteltava oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta koko maailmassa.

Uurnaan pudotettu lippu on kannanotto.

Tuula Okkonen
Karjasillan seurakunta
Elävä seurakunta – Lähellä ihmistä

Lue lisää aiheesta:

Näkemyksiä