Postia ehdokkaalta: Kaiken salliva jumalkuva on vaarallinen

8.11.18

Oulujoen seurakunnassa ehdolla oleva Marko Parviainen muistuttaa, että Jumalan olemus on pyhä.


Oulujoen kaunis puukirkko, vanha rippikirkko nuoruudestani on minulle pyhä paikka. Kirkkosali ikään kuin heijastaa taivasten valtakuntaa. Pyhään, erotettuun, ei sisälly mitään epäpuhdasta ja ylimääräistä. Jumalan olemus on pyhä.

Näinä aikoina, kun kaikenlaiset ajan suuntaukset ja villitsevät humanistiset teoriat sekoitetaan kristinoppiin, tuloksena on pehmolelun ja keppihevosen kaltainen jumalkuva. Kaiken salliva ”joku korkeampi voima ”. Tämä on vaarallista.

Miten surullisesti käykään Raamatussa Aaronin pojille: Ja Aaronin pojat Naadab ja Abihu ottivat kumpikin hiilipannunsa ja virittivät niihin tulen ja panivat suitsuketta sen päälle ja toivat vierasta tulta Herran eteen, vastoin hänen käskyänsä. Silloin lähti tuli Herran tyköä ja kulutti heidät, niin että he kuolivat Herran edessä.

”Palvelkaa Herraa pelolla ja iloitkaa vahvistuksella” on aina hyvä elämänohje.

Marko Parviainen
Oulujoen seurakunta
Toimivat seurakuntalaiset

Lue lisää aiheesta:

Näkemyksiä