Kuva: Jenna Utriainen ja Tarja Kainulainen aloittelevat nuorten aikusten illanviettoja Samanta-pubissa.
Nuoret aikuiset kokoontuvat Hotel Samanttan tiloissa Haukiputaalla. Jenna Utriainen ja Tarja Kainulainen lupaavat, että seurakunta tarjoaa osallistujille pizzat ja salaatin.

Tervetuloa, Haukiputaan nuoret aikuiset!

22.11.18

Haukiputaan seurakunnassa alkavat uudenlaiset nuorten aikuisten illanistujaiset. Pub Samanttassa on tarjolla pizzaa ja salaattia sekä suomirockia. Joukko ideoi yhdessä toiminnalle jatkoa.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Riitta Hirvonen .

Tammikuussa Haukiputaalla työnsä aloittanut pastori Jenna Utriainen on ennättänyt ihmetellä, missä ovat paikkakunnan muut kolmikymppiset: miksi heihin törmää niin harvoin? Olisi mukava tavata ja jutella?

Tällä ajatuksella hän lähestyi kaikkia oman ikäisiään haukiputaalaisia. Koteihin postitettu kirje sisälsi kutsun tulla keskiviikkona 28.11. kello 18 paikalliseen pubiin Hotelli Samanttassa. Luvassa on suomirockmusiikkia, seurakunta tarjoaa pizzaa ja salaattia.

Kutsuja yli 18-vuotiaille tarkoitettuun tapahtumaan postitettiin yli sata, erityinen viesti lähti vuonna 1987 syntyneille.

Tilaisuuden ei haluta jäävän kertaluonteiseksi. Utriainen ja nuorisotyönohjaaja Tarja Kainulainen toivovat osallistujilta ideoita illanistujaisten sisältöön: mitä yhdessä voitaisiin jatkossa tehdä? Katsella elokuvia? Laittaa ruokaa?

 

Menemme sinne, minne on helppo tulla

Utriainen ja Kainulainen tietävät, että jotkut voivat kummastella paikan valintaa. Miksi seurakunnan omat tilat eivät kelpaa?

– Mietimme, mikä olisi paikka, jonne kynnys tulla olisi matala. Päädyimme tähän. Haluamme mennä sinne, missä ihmiset liikkuvat ja mihin heidän on helppo tulla, naiset kertovat.

– Toivomme, että iltaan syntyy vapaamuotoinen, leppoisa tunnelma.

Utriainen on kertonut uudenlaisesta illanvietosta esimerkiksi nuorten parien kastekodeissa.

– Peukutuksia on tullut. Toivotaan, että ihmiset lähtevät nyt liikkeelle.

Mitä yhdessä voitaisiin tehdä? Katsella elokuvia, laittaa yhdessä ruokaa?

 

Kun ihmiset kokoontuvat yhteen, aterioivat yhdessä ja jakavat keskenään kuulumisiaan, ollaan kristillisyyden perusasioiden keskellä, Kainulainen ja Utriainen sanovat.

Kainulainen kertoo, että nuoria aikuisia käy jonkin verran seurakunnan perinteisissä nuorten illoissa, joihin rippikoululaisetkin ovat tervetulleita.

– Kun nuoret lopettavat näissä käymisen, heille pitäisi olla tarjolla jotain muuta. Jatkumoa ei oikein ole ollut, nyt tilannetta korjataan.

Nuorten aikuisten toimintaa kaivataan monissa seurakunnissa. Useimmat kaksi-kolmikymppiset ovat olleet lapsena ja nuorena tavalla tai toisella mukana kirkon toiminnassa. Valtaosa heistä on käynyt rippikoulun, mutta ripari-innostuksen ja isostoiminnan jälkeen kontakti kirkkoon on voinut monen kohdalla ohentua.

Utriainen kertoo, että tapahtumasta on luotu Facebook-tapahtuma ”Nuorten aikuisten ilta Samanttassa”, jossa voi ilmoittaa osallistumisensa. Tätä toivotaan tarjoilun vuoksi.

Mitä mieltä olet ideasta? Kerro ja kommentoi!

 

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko