Tulossa Hoosiannaa irlantilaisittain

30.11.18

Kello 0:00 se soi: Jouluradion virallinen musiikillinen aloitus. Tämänkertaisessa Hoosianna-versiossa on kuultavissa irlantilaista kansanperinnettä.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Jouluradio .

Jouluradio soi jo radiossa ja verkossa, mutta joulunodotuksen virallinen musiikillinen aloitus on tulevana lauantai-iltana, ensimmäisenä adventtina kello 00:00.

Jouluradio on teettänyt jo vuosien ajan adventin alkuun uuden sovituksen  suositusta Hoosianna-virrestä. Tällä kertaa Hoosianna on kääntynyt riemukkaaksi irlantilaiseksi versioksi laulaja Nina Tapion ja sovittaja Katja Lapin käsissä.

Jouluradion väen lupaus on, että irlantilaista kansanperinnettä ja Suomi-tunnelmaa yhdistelevä sovitus ei tule jättämään ketään kylmäksi.

–  Katja on tehnyt Hoosiannasta ihan mahtavan version, josta tulee esiin sellainen riemu ja ilo, joiden pitäisi alun alkaenkin tulla Hoosianna-kappaleesta, sanoo kappaleen esittäjä Nina Tapio.

Lyhyen historiansa aikana Jouluradion Hoosianna on soinut niin poppina, a cappellanna kuin jazzinakin. Aiemmin oman version virrestä ovat tehneet muun muassa Rajaton, Kerkko Koskinen Kollektiivi sekä Tuure Kilpeläinen.

Vuoden 2016 Hoosianna koostettiin Jouluradion kuuntelijoiden omista versioista.

Kuuntele virsi tästä.

Mitä Jouluradio sinulle merkitsee? Kerro ja kommentoi!

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä