Kuva: silhuetti

Houkuttiko laatuaika päättäjien kanssa arvanostajia?

13.12.18

Kun Karjasillan seurakunnan lähetystyöryhmä järjesti arpajaiset Pyhän Andreaan kirkolla Kaakkurissa, palkintoina oli tapaamisia päättäjien kanssa.


Teksti: Elsi Salovaara .

Lähetysryhmän aktiivi Jarmo Taanila, mistä saitte idean tällaiseen aineettomaan palkintoon?

– Koska arpajaiset ovat aina samalla kaavalla toteutettuja, mietimme miten säilyttää tuttu ja turvallinen mutta samalla uudistaa sitä. Arpajaisissa on aina ollut vain tavarapalkintoja, joten mieleemme tuli tarjota myös aineeton arpajaispalkinto. Useista vaihtoehdoista valikoitui tarjota voittajille henkilökohtaista laatuaikaa kirkon ja kaupungin ylimpien henkilöiden kanssa lounaan äärellä.

– Ehdotus palkintona olosta lähetettiin tuomiorovasti Satu Saariselle, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kyösti Oikariselle ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänniselle. Kaikki vastasivat myöntävästi ehdotukseen.

Millaista palautetta saitte palkinnosta arpoja ostaneilta?

– Useimmat arvan ostaneet halusivat juuri aineettoman palkinnon rahallisesti arvokkaiden palkintojen sijaan. ”Vähän kuin taviksen kutsu linnanjuhliin”, kuulin sanottavan. Rouvat jopa miettivät, mitä laittaa päälle, jos voitto tulee ja mistä puhua lounaalla.

– Palkinto sai toisilleen vieraatkin ihmiset todella juttelemaan keskenään. Lisäksi seurakuntalaiset arvostivat Saarista, Oikarista ja Hännistä suuresti heidän heittäytymisestään ja tuestaan lähetystyötä kohtaan.

Tuomiorovasti Satu Saarinen, millaisin ajatuksin päätit antaa palkinnoksi omaa aikaasi?

– Olin todella iloinen että ”minua” kysyttiin aineettomaksi palkinnoksi. Pidän aineettomia palkintoja ylipäätään hyvänä asiana. Ihmisten väliseen jakamiseen perustuvat kohtaamiset ovat kestäviä ideoita, ja niitä on käytettykin muun muassa elävän kirjaston merkeissä. Odotan kovasti lounastamme arvonnan voittajan kanssa. Minusta tuntuu, että minä olen voittanut palkinnon!

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta