Kuva: Kuvituskuva
Tiedätkö, mikä on Joulupukin kotikunta?

Jouluvisa

18.12.18

Rauhan Tervehdyksen tietovisa on täällä taas! Aiheena on tietysti joulu. Testaa kuinka hyvin tunnet joulun perinteet, tarinat ja knopit.


Antti Karvonen Pixabay

 

 

1. Missä joulun viettäminen oli laitonta 1600-luvulla?

a) Uudessa-Englannissa

b) Preussissa

c) Ruotsissa

d) Venäjällä

 

2. Sanonta kuuluu: ”Kun loppiainen lopsahtaa, … kuppiin kopsahtaa” Mikä kopsahtaa?

a) Karkki

b) Kaali

c) Kinkku

d) Kerma

 

3. Paljonko Alkon myynti keskimäärin kasvaa joulun alla?

a) 60 prosenttia

b) 70 prosenttia

c) 80 prosenttia

d) 90 prosenttia

 

4. Kolmen itämaan tietäjän nimet ovat Melchior, Balthasar ja …?

a) Borgia

b) Denothor

c) Caspar

d) Horatio

 

5. Mihin Jeesus, Joosef ja Maria pakenivat Herodeksen vainoa?

a) Jordaniaan

b) Syyriaan

c) Egyptiin

d) Samariaan

 

6. Minkä eläimen kinkku aikoinaan syrjäytti suomalaisessa joulupöydässä?

a) Kalkkunan

b) Lampaan

c) Hevosen

d) Lehmän

 

7. Minkä kunnan alueella Korvatunturi sijaitsee?

a) Pellon

b) Sallan

c) Pelkosenniemen

d) Savukosken

 

8. Kuka on sanoittanut laulun Varpunen jouluaamuna?

a) Vexi Salmi

b) Zacharias Topelius

c) J. L. Runeberg

d) Eino Leino

 

9. Mikä joulusaunassa ei perinteen mukaan ole suotavaa?

a) Alkoholin juominen

b) Puhuminen

c) Vihtominen

d) Pellavapyyhkeen käyttäminen

 

10. Mikä joulussa on tärkeintä?

a) Laatuajan viettäminen perheen kanssa

b) Evankeliumin sanoman kuuleminen

c) Lautapeleissä voittaminen

d) Syöminen

 

 

Oikeat vastaukset:

1. a, 2. b, 3. d, 4. c, 5. c, 6. b, 7. d, 8. b, 9. b, 10. a/b/c/d

 

 

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko