Kuva: Karjasillan kirkon joulukuvaelma 8.12.2018.
Karjasillan kirkossa koettiin jouluevankeliumi yhdessä. Eeva Pouke johdatti kertomusta.

Matka Beetlehemiin

12.12.18

Yhteisessä jouluevankeliumissa pohdittiin, mitä Maria ja Joosef miettivät ensimmäisenä jouluna.


Teksti: Martti Hannula . Kuvat: Kalle Hautamäki .

Karjasillan kirkossa elettiin viime lauantaina läpi jouluevankeliumin tuttu teksti lähestyen sitä uudella, syventävällä tavalla.

Osallistujat pääsivät mukaan kertomukseen eläytymällä Raamatussa kuvattujen henkilöiden elämäntilanteeseen ja aikakauteen, jota he elivät.

Mitä Maria ajatteli, kun keisarilta tuli käsky lähteä Nasaretista Betlehemiin verolle pantavaksi? Hän oli viimeisillään raskaana ja odotti Jumalan Poikaa.

Mitä Joosef ajatteli omasta tehtävästään perheen päänä? Mitkä olivat roomalaisen miehittäjävallan sotilaiden mietteet? Entä paimenten, jotka olivat kedolla paimentamassa laumaansa, kun kirkkaus ympäröi heidät?

– Näitä ja monia muita kysymyksiä pohdittiin hyödyntäen bibliodraaman ja näytelmällisyyden aineksia, kertoo kertomusta johdattanut Eeva Pouke.

Evankeliumiteksti huipentuu Jeesus-lapsen syntymään.

 

Evankeliumiteksti huipentuu Jeesus-lapsen syntymään ja tästä ihmeestä pääsivät kaikki tilaisuuteen osallistuneet osalliseksi.

Ohjelmaa elävöittivät ja sen juonikaarta rakensivat Kartanon laulajien laulamat laulut, joista osa oli yhteislauluja kirkkokansan kanssa. Mukana oli myös Donkkis-toiminnassa mukana olevia lapsia ja heidän laulamansa laulut koskettivat aivan erityisellä tavalla.

Mukana rooleissa ja kokonaistoteutuksessa oli kuorolaisten lisäksi suuri joukko vapaaehtoisia eri järjestäjätahoilta.

– Idean synnyttyä oli suorastaan hämmästyttävää, kuinka sujuvasti kokonaisuus rakentui, kiittelee kuoroa johtanut Kirsi Anttila.

Lauantaina 8.12.2018 pidetyn juhlan taustalla olivat Kansanlähetys, Kylväjä, Kellonkartano, OPKO, Raamattuopisto, Sanansaattajat ja Karjasillan seurakunta.

Anna palautetta jutusta täällä

 

Lue lisää aiheesta:

Karjasillan seurakunta Kirkko ja usko