Muhoksella ja Kiimingissä lauletaan kauneimpia joululauluja Roopen ja Julian kanssa

10.12.18

Ylivieskalainen duo Roope ja Julia on parhaillaan joulukiertueella. Keskiviikkona heitä voi kuulla Muhoksella, perjantaina Kiimingissä.


Teksti: Minna Kolistaja . Kuvat: Aurora Johansson .

– Olemme kaksi nuorta muusikonalkua, esitämme suomenkielisiä hengellisiä lauluja sovitettuna akustiselle soinnille ja pop-poljennolle, kuvailee duossa kitaraa soittava ja laulava Roope Rantala.

Ylivieskalaisen duon toinen puolikas on laulaja Julia Läspä. Duo on ollut olemassa viitisen vuotta, aktiivista keikkailua on tehty kolmisen vuotta.

Kumpikaan ei tällä hetkellä ole päivätyökseen muusikko, mutta musiikki on vahvasti läsnä elämässä.

Roope ja Julia -duon rinnalla molemmat ovat mukana muissakin kokoonpanoissa: Rantala esiintyy kitaristina poppia soittavassa SAVE-yhtyeessä, Läspä laulaa elektronista house-musiikkia tekevässä Audilessa sekä melodista poppia esittävässä HERZ-yhtyeessä.

Rantala sanoo tajunneensa vasta hiljattain gospel-muusikkouden perimmäisen ajatuksen:

– Se tarkoittaa, että kristitty ihminen tekee työkseen musiikkia. Meidän molempien tavoitteena on kehittyä kristittyinä ihmisinä ja olla esimerkkinä nuorille.

Kiimingissä Roope ja Julia esiintyvät Kauneimmat joululaulut -messussa sekä joululaulujen jatkoilla seurakuntatalolla. Ne toteuttaa Kiimingin seurakunnan nuorisotyö.

 

Nuorten kauneimmat joululaulut 12.12. kello 18 Muhoksen kirkossa ja Kauneimmat joululaulut -messu 14.12. kello 18–19 Kiimingin kirkossa.

 

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kiimingin seurakunta Muhoksen seurakunta Yleinen