Kuva: Lastenkirkko.fi -sivuston joulukalenteri avautuu 1. joulukuuta.
Lastenkirkon joulukalenteri sisältää kuvaa ja ääntä, mutta myös haasteen jokaiselle päivälle.

Painalluksen takaa paljastuu yllätys

3.12.18

Lastenkirkko.fi levittää hyvää joulumieltä tarinoiden, tehtävällisen joulukalenterin ja joulukaraoken avulla.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Lastenkirkko .

Lastenkirkko-verkkopalvelu on julkaissut joulukalenterin, jonka avulla voi yllättää itsensä lisäksi myös läheisensä.

Jokaisen päivän luukusta paljastuu kortti, jossa puuhailevat Lastenkirkon tutut hahmot Pulmu ja Päkä sekä Tutkimuspartio. Samalla luukun avaaja saa aiheeseen liittyvän tehtävän, jonka toteuttamalla voi luoda hyvää mieltä ympärilleen.

Tehtävien on tarkoitus olla keveitä, jotta ne voivat sujahtaa helposti osaksi arkea.

– Puuhat ovat sellaisia, joihin jokaisen on helppo tarttua ja joiden toteuttaminen ei vaadi rahaa, lupaa Lastenkirkko-median päätoimittaja Anita Ahtiainen.

Huomio omasta navasta muihin

Idea joulumieltä levittävään kalenteriin syntyi halusta suunnata ihmisten huomio läheisiinsä eikä jouluvalmisteluihin usein liittyvään kireään suorittamiseen. Kun huomioimme toiset, olemme samalla joulun perimmäisen sanoman äärellä.

– Iloa tuottavat tehtävät säteilevät joulun suurta sanomaa, lahjaa armosta. Tekemällä hyvää muille voimme olla armollisia toisillemme, Ahtiainen muotoilee.

Tekemällä hyvää voimme olla armollisia toisillemme.

Anita Ahtiainen

Lastenkirkon joulukalenteri löytyy osoitteesta lastenkirkko.fi, joka on samalla ikkuna lasten joulumaailmaan. Sivulla on linkit jouluisiin tehtäviin, kuunneltaviin tarinoihin, lasten jouluradioon sekä joulukaraokeen.

Lastenkirkko-sivusto on evankelisluterilaisen kirkon verkkopalvelu, joka on suunnattu 3–8 -vuotiaille. Ensi vuonna 10 vuotta täyttävällä palvelulla on noin 2 000 käyttäjää kuukausittain. Joulukalenterin osalta kävijätavoite on 50 000.

– Kun Lastenkirkolla oli joulukalenteri vuosia sitten, kävijöitä oli 100 000. Sittemmin lasten ajasta on tullut kilpailemaan muitakin palveluja, mutta emme pidä tavoitettamme mahdottomana, Anita Ahtiainen toteaa.

Lastenkirkon toiminnan rahoittamiseen osallistuvat Kirkkohallitus ja Nuori kirkko ry sekä lukuisat seurakunnat ympäri maata.

Ensi vuonna verkkopalvelu ottaa kehityksessä jälleen yhden askeleen eteenpäin, kun se saa oman sovelluksensa. Tämä lisää helppokäyttöisyyttä lasten suosimilla puhelimilla ja tableteilla.

Kerro kokemuksiasi ja anna palautetta

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko