Rauhan Tervehdys – seurakuntien lehti

4.12.18

Lehden uudessa strategiassa näkyvät seurakunnat, yhteistyö ja yhdistyminen, linjaa hallituksen puheenjohtaja Pauli Niemelä.


Rauhan Tervehdyksen hallitus on laatinut lehdelle uuden strategian tulevan vaalikauden ajaksi. Sen yhtenä lähtökohtana on keväällä luottamushenkilöille ja työntekijöille tehty kyselytutkimus. Lehden tulevaisuuden suuntaviivat voi tiivistää kolmeen sanaan: seurakunnat, yhteistyö ja yhdistyminen.

Rauhan Tervehdys on tilaajaseurakuntien oma lehti. Se toteuttaa seurakuntien yhteisöllistä sananvapautta ja toteuttaa osaltaan niiden viestintää. Lehti keskittyy entistä vahvemmin seurakuntien toiminnan ennakkoviestintään. Näin se innostaa lukijaansa osallistumaan seurakunnan toimintaan.

Lehti antaa rohkeasti tilaa erilaisten näkemysten perusteluille.

 

Toisaalta lehti rohkaisee syventymään kirkon sanomaan. Tärkeitä toimituksellisia periaatteita ovat tasapuolisuus ja yhdenvertaisuus. Lehti antaa rohkeasti tilaa erilaisten näkemysten perusteluille.

Niukkenevien resurssien aikana korostuu yhteistyö. Jatkossa lehden tekemiseen kutsutaan laajemmin seurakuntalaisia, luottamushenkilöitä ja työntekijöitä. Aivan erityisesti Oulun seurakuntayhtymän viestintä ja lehden toimitus halutaan läheiseen yhteistyöhön. Näin synergiaedut koituvat seurakuntien parhaaksi.

Yhdistyminen tarkoittaisi puolestaan sitä, että tulevan vaalikauden aikana selvitetään ja valmistellaan mahdollinen lehden hallinnon sulautuminen seurakuntayhtymään, mikäli tämä niin päättää. Samalla on varmistettava, että kaikilla tilaajaseurakunnilla säilyy päätäntävalta esimerkiksi yhteisjohtokunnan avulla.

Viime aikoina lehti on ostanut päätoimittajapalvelut Oulun seurakuntayhtymältä. Kiitän päätoimittaja Rebekka Naatusta lehden aktiivisesta kehittämisestä. Samalla toivotan voimia ja innostusta hallituksen nimeämälle uudelle päätoimittajalle, toimitussihteeri Elsi Salovaaralle!

Kirjoittaja on lehteä julkaisevan Rauhan Tervehdys ry:n hallituksen pj.

Kommentoi ja anna palautetta pääkirjoitukseen

 

Lue lisää aiheesta:

Kiimingin seurakunta Näkemyksiä Seurakunnat