Tyrnävän kirkolla on erityinen sija tangokuninkaan sydämessä

12.12.18

Tangokuningas Jarno Kokolle tästä joulusta tulee erilainen: hän ei vietäkään sitä Tyrnävällä kuten 35 joulua aiemmin vaan töissä laivalla.


Teksti: Minna Kolistaja . Kuvat: Jani Pihlaja .

Tangokuningas 2018 Jarno Kokko on viettänyt elämänsä joulut Tyrnävällä suvun ja läheisten kesken. Tämä joulu on poikkeus: tangokuningas lähtee aattoaamuna viihdyttämään risteilykansaa laivalle.

– Minulle joulu laivalla on ensimmäinen, mutta olen laivalla työskennelleiltä kuullut, että kyllä laivallakin saa luotua lämpimän ja hartaan joulutunnelman.

– Odotan juuri tuota joulun tunnelmaa ja totta kai yhdessäoloa. Jouluna olemme aina saman katon alla vanhempieni, sisarusteni ja heidän perheidensä kanssa. Olen viettänyt 35 joulua Tyrnävällä ja ollut vain yhden joulun muualla, Kokko huomaa.

– Keikkailu on yleensä jatkunut hyvin lähelle joulua, mutta aina kun olen päässyt kotiin, siellä on ollut joulu vastassa, sanoo lapsuudenkotiaan edelleen kodiksi kutsuva tangokuningas.

 

Tangokuningas esiintyi pikkupoikana Knihtinä Tyrnävän kirkossa

Nykyisin Espoossa asuva Kokko pääsee kumminkin poikkeamaan kotiseudulla joulunalusviikolla, kun tämänvuotisten tangokuninkaallisten joulukonserttikiertue kuullaan myös Tyrnävän kirkossa.

Esiintymispaikalla on erityinen sijansa Kokon sydämessä.

– Minulla on vankka tunneside kirkkoon, olen käynyt siellä päiväkoti- ja kouluikäisestä saakka. Lisäksi siellä tapahtui 15–20 vuotta sitten yksi laulajan urani alkutaipaleen ensimmäisistä julkisista esiintymisistä, kun sain olla mukana Jyrki Anttilan joulukonsertissa.

Itse asiassa Kokko esiintyi Tyrnävän kirkossa jo pikkupoikana, laulaen tiernapoikaesityksessä Knihtin roolin.

– Yle taltioi päiväkotimme esityksen ja sitä on näytetty televisiossa useampanakin jouluna. Itse en sitä valitettavasti ole nähnyt, mutta kaveri vinkkasi, että siitä löytyy dvd-tallenne kirjastosta ja se on tarkoitus käydä lainaamassa.

 

”Hienoja joululauluja on ihan mahdottoman paljon”

Kolmen suosikkijoululaulun nimeämistä Kokko joutuu hetken miettimään.

– Hienoja joululauluja on mahdottomasti! Mutta ehdottomasti En etsi valtaa, loistoa. Jouluyö ja Neitsyt pikku poijuttansa nousevat listalleni myös.

Hyvässä joululaulussa on Kokon mielestä tärkeää kaunis melodia.

– Mutta myös teksti on minulle tärkeä, oli sitten kyse mistä tahansa esittämästäni musiikista.

Kokosta on hyvä, että uusiakin joululauluja sävelletään ja sanoitetaan, mutta hänelle itselleen ovat läheisimpiä tutut, perinteiset joululaulut.

Tyrnävän konsertissa Kokon lisäksi laulaa tangokuningatar 2018 Saana Sassali. Ohjelmistossa on joululauluja, joita kirkoissa on totuttu kuulemaan.

 

Kuninkaallinen joulukonsertti Tyrnävän kirkossa 13.12. kello 19. Lippuja myydään myös ovelta.

 

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Tyrnävän seurakunta Yleinen