Kuva: Pekka Asikainen

Katse vuodessa 2119

10.1.19

Tuleva Oulun seurakuntayhtymän yhtymäjohtaja Pekka Asikainen haluaa olla mukana vaikuttamassa siihen, että kirkko on elinvoimainen sadan vuoden päästäkin.


Teksti: Elsi Salovaara . Kuvat: Elsi Salovaara .

Vuodenvaihteen pyhien aika on ollut Pekka Asikaiselle muutokseen sopeutumista. Joulun alla hänet valittiin Oulun seurakuntayhtymän yhtymäjohtajaksi, ja uudessa pestissä hän aloittaa todennäköisesti helmikuussa.

Oulun Diakonissalaitoksen säätiön diakoniajohtajan työn hän jättää haikeana, mutta uusiin haasteisiin tähyten. Kahdessa asiantuntijaorganisaatiossa ja niiden johtamisessa hän uskoo olevan paljon samaa.

Talouden ja ihmisten johtaminen eivät suinkaan ole Asikaisen mielestä vastakkaisia asioita.

– Silloin kun on innostunut henkilökunta, talouskin seuraa perässä. Puitteet kuntoon ja sitten ihmisille tilaa tehdä työtään, hän summaa.

Pappina vuosia työskennelleellä Asikaisella on polte olla rakentamassa kirkon tulevaisuutta Oulussa.

– Voi kuulostaa idealistiselta, mutta haluan olla mukana vaikuttamassa siihen, että kirkko on toimintakykyinen vielä sadan vuoden päästäkin.

Yhtymäjohtajana hän aikoo pistää alulle strategisen työskentelyn seurakuntayhtymässä. Tavoitteena on vierailla kaikissa seurakuntaneuvostoissa tapaamassa paikallisia päättäjiä.

– Mietitään yhdessä sitä, miten kirkko Oulussa olisi paremmin kiinni ihmisten arjessa ja heille merkityksellinen.

Pekka Asikainen on työskennellyt aiemmin myös Kirkkohallituksessa. Siltä ajalta hänellä on hyvä tuntuma myös valtakunnalliseen vaikutustyöhön.

– Haluan tuoda omat verkostoni Oulun seurakuntien käyttöön. On tärkeää olla mukana ryhmissä, joissa päätöksiä tehdään.

 

Anna palautetta haastattelusta

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Seurakunnat