Kynttiläkonsertilla varoja lasten ja nuorten koulutukseen

18.1.19

Oulun vanhassa pappilassa nautitaan musiikista ja tehdään samalla hyvää, kun perinteinen Kynttiläkonsertti käynnistyy sunnuntaina 27. tammikuuta.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Elias Mäenpää .

Kello 15 alkavassa konsertissa esiintyvät urkutaiteilija, konsertin ohjelman suunnitellut Maija Tynkkynen, viulisti Silja Lassila ja sopraano Aila Knihtilä. Konsertin tuotto ohjataan Yhteisvastuukeräykseen, joka tukee tänä vuonna lasten ja nuorten koulutusta Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

Maija Tynkkysen ja Silja Lassilan esittämänä kuullaan muun muassa Haydnin ja Mozartin musiikkia cembalolla ja viululla. Kyseiset säveltäjät elivät aikana, jolloin piano alkoi syrjäyttää cembaloa. Kokonaan syrjään cembalo joutui 1800-luvun alussa.

Aila Knihtilä esittää eurooppalaisia kansanlauluja kokoelmasta Satakieli, jonka ovat toimittaneet Aale Tynni ja Einari Marvia.

Mukana kokenut ensikertalainen

Kynttiläkonsertissa ensimmäistä kertaa esiintyvä Silja Lassila on suorittanut Pietarin N.A. Rimsky-Korsakov -konservatoriossa viuludiplomin. Hän on toiminut freelance-muusikkona useissa suomalaisissa sinfoniaorkestereissa sekä ollut monen ulkomaalaisen orkesterin jäsen.

Lassila on esiintynyt laajalti soolo-, kamarimusiikki- ja orkesteritehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Viuluopintonsa hän aloitti 5-vuotiaana Oulun Suzukikoulussa ja konservatorion musiikkiopistossa, jonka jälkeen Lassila siirtyi Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen.

Jo 33. kerran pidettävän Kynttiläkonsertin järjestää Oulun Zonta-kerho I. Viidentoista euron hintaisia lippuja voi ostaa Zonta-kerho I:n jäseniltä ja tuntia ennen ovelta.

Lipun hintaan sisältyy väliajan perinteinen kahvitarjoilu suolaisine ja makeine leivonnaisineen. Myös erikoisruokavaliot huomioidaan.

 

Anna palautetta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulun tuomiokirkkoseurakunta