Lasten innostus tarttuu ohjaajaan

22.1.19

Tyrnävän seurakunnan uusi nuorisotyönohjaaja Minna Virtanen saa voimaa lasten ja nuorten elämänilosta.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Nuusa Parkkinen .

Tyrnävän seurakunta sai uuden nuorisotyönohjaajan, kun Minna Virtanen aloitti tehtävässään vuoden vaihteessa. Hän vastaa seurakunnan varhaisnuorisotyöstä eli 7–14 -vuotiaiden lasten ja nuorten kanssa työskentelystä, mutta tekee osittain myös nuoriso- ja rippikoulutyötä.

Virtanen tuli Tyrnävälle Utajärveltä, jossa seurakunnan ainoan nuorisotyönohjaajan vastuulla oli varhaisnuoriso-, nuoriso- ja perhetyö. Lisäksi hän oli mukana päiväkerho- ja perhetyössä ja vastasi viimeiset puolitoista vuotta myös lähetyssihteerin tehtävistä.

Tyrnävällä nuorisotyönohjaajia on kaksi. Työnkuva on aikaisempaa kapeampi, mutta myös syvempi. Lapsi- ja nuorisotyössä Virtanen kokee saavansa itselleen ripauksen junioreista pursuavasta elämänilosta.

– Alakouluikäiset ovat innostuneita ja suhtautuvat ennakkoluulottomasti lähes kaikkeen. Nuorilla on paljon uusia ideoita, sellaista ”elämä on edessä” -ajattelua, hän kiittää.

Tyrnävän seurakunnassa on varhaisnuorille kaksi kokkikerhoa sekä Temmeksen kylän puuhakerho ja Murron kylän liikuntakerho. Uuden nuorisotyönohjaajan mielessä siintää yhteinen toiminta alakouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen.

– Jotain tällaista on tarjolla, mutta ei seurakunnassa. Minun täytyy kuunnella, mitä lapset ja heidän perheensä toivovat.

Oululaislähtöiselle Minna Virtaselle uusi työpaikka merkitsee aikaisempaa lyhyempää matkaa kotiseudulle. Vapaa-aikanaan hänet voi tavata ratsastamasta, hiihtoladulta tai kuntosalilta.

– Harrastan kaikenlaista liikuntaa, mutta en tavoitteellisesti. Lisäksi tykkään soittaa kitaraa.

 

Anna palautetta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Tyrnävän seurakunta