Lasten innostus tarttuu ohjaajaan

22.1.19

Tyrnävän seurakunnan uusi nuorisotyönohjaaja Minna Virtanen saa voimaa lasten ja nuorten elämänilosta.


Marita Ahlgren Nuusa Parkkinen

Tyrnävän seurakunta sai uuden nuorisotyönohjaajan, kun Minna Virtanen aloitti tehtävässään vuoden vaihteessa. Hän vastaa seurakunnan varhaisnuorisotyöstä eli 7–14 -vuotiaiden lasten ja nuorten kanssa työskentelystä, mutta tekee osittain myös nuoriso- ja rippikoulutyötä.

Virtanen tuli Tyrnävälle Utajärveltä, jossa seurakunnan ainoan nuorisotyönohjaajan vastuulla oli varhaisnuoriso-, nuoriso- ja perhetyö. Lisäksi hän oli mukana päiväkerho- ja perhetyössä ja vastasi viimeiset puolitoista vuotta myös lähetyssihteerin tehtävistä.

Tyrnävällä nuorisotyönohjaajia on kaksi. Työnkuva on aikaisempaa kapeampi, mutta myös syvempi. Lapsi- ja nuorisotyössä Virtanen kokee saavansa itselleen ripauksen junioreista pursuavasta elämänilosta.

– Alakouluikäiset ovat innostuneita ja suhtautuvat ennakkoluulottomasti lähes kaikkeen. Nuorilla on paljon uusia ideoita, sellaista ”elämä on edessä” -ajattelua, hän kiittää.

Tyrnävän seurakunnassa on varhaisnuorille kaksi kokkikerhoa sekä Temmeksen kylän puuhakerho ja Murron kylän liikuntakerho. Uuden nuorisotyönohjaajan mielessä siintää yhteinen toiminta alakouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen.

– Jotain tällaista on tarjolla, mutta ei seurakunnassa. Minun täytyy kuunnella, mitä lapset ja heidän perheensä toivovat.

Oululaislähtöiselle Minna Virtaselle uusi työpaikka merkitsee aikaisempaa lyhyempää matkaa kotiseudulle. Vapaa-aikanaan hänet voi tavata ratsastamasta, hiihtoladulta tai kuntosalilta.

– Harrastan kaikenlaista liikuntaa, mutta en tavoitteellisesti. Lisäksi tykkään soittaa kitaraa.

 

Anna palautetta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Tyrnävän seurakunta