Tyrnävän seurakunta jakoi ruokaa myös välipäivinä

8.1.19

Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Pixabay .

Tyrnävän seurakunta ei unohtanut vähävaraisia kuntalaisia joulun välipäivinäkään, vaan jakoi elintarvikkeita keskeytyksettä sekä 27. joulukuuta että uuden vuoden aattona. Mistä teillä riittää voimavaroja moiseen, Tyrnävän seurakunnan diakoniatyöntekijä Riitta Pesonen?

– Tyrnävän seurakunnassa on kaksi diakoniatyöntekijän virkaa ja olemme sopineet toisen diakoniatyöntekijän kanssa lomailevamme vuorotellen. Tällä hetkellä tilannetta helpottaa se, että seurakunnassa on meidän lisäksemme väliaikaisesti 50-prosenttista työaikaa tekevä diakoniatyöntekijä.
– Emme halua katkaista ruoan jakelua, sillä nälkä se tulee välipäivinäkin.

 

Arkisin seurakunta järjestää elintarvikejaon yhteydessä puurotarjoilun paikallisessa ravintola Pömilässä. Kuinka ruokaan liittyvä avustustoiminta on organisoitu?
– Elintarvikkeita jaetaan ja puuroa tarjotaan maanantaisin. Ravintola Pömilän yrittäjä keittää puuron veloituksetta Tyrnävän Myllyn lahjoittamista hiutaleista. Jos yrittäjä itse ei ole paikalla, saamme häneltä avaimet ravintolaan. Puurotarjoilun lisäksi meillä ei ole muita diakonian aterioita.
– Lahjoitettavat, parasta ennen -päiväystään lähestyvät, elintarvikkeet saamme kahdesta ruokakaupasta. Diakoniatyöntekijä hakee ne vapaaehtoistyöntekijän kanssa. Ruoat lajitellaan lounasravintolassa diakoniatyöntekijän ja kahden vapaaehtoistyöntekijän voimin. Meillä on 15 vapaaehtoistyöntekijän joukko, josta vähintään kaksi on kerrallaan töissä.

Kuinka moni käy syömässä ja hakemassa ruokaa?
– Yleensä elintarvikejaossa käy 20–25 ihmistä. He tulevat paikalle omien kassiensa kanssa ja ottavat sitä, mitä juuri sillä hetkellä tarvitsevat. Esimerkiksi lihatuotteita ja hedelmiä on toisinaan muita elintarvikkeita vähemmän, joten sovimme, kuinka paljon kukin voi niitä ottaa.
– Jos jotain jää yli, me diakoniatyöntekijät soitamme perheille, joilla tiedämme olevan taloudellisesti tiukkaa. Välillä kaupoista saadaan todella iso määrä jotain tuotetta ja sitä jää yli. Emme halua heittää mitään hukkaan, joten esimerkiksi porkkanoita on joskus lahjoitettu perheiden pupuille ja hevosillekin.

 

Anna palautetta

Lue lisää aiheesta:

Tyrnävän seurakunta Yleinen