”Kutsumus papin työhön ihmisten keskelle on elänyt minussa aina”

1.2.19

Eeva Mertaniemi asetetaan sunnuntaina 3. helmikuuta Limingan kappalaisen virkaan.


Teksti: Minna Kolistaja . Kuvat: Ebba Moilanen .

Eeva Mertaniemi elää uuden aikakauden alkua. Perheen nuorin lapsi on muuttanut pois kotoa, Mertaniemi on hyvästellyt työkaverit edellisessä työpaikassa sekä aloittanut työt Limingan seurakunnan kappalaisena.

Sekä sairaanhoitajana että diakonissana työskennellyt Mertaniemi on toiminut myös Haukiputaalla seurakuntapastorin viransijaisena sekä pari vuotta sairaalasielunhoidossa. Kuusi viime vuotta Mertaniemi on toiminut lehtorina.

– Vastuullani oli opettaa diakonisia ja teologisia aineita Diakonia-ammattikorkeakoulussa opiskeleville sosionomi-diakoneille ja sairaanhoitajakoulutuksen saaville diakonissoille.

– Limingan seurakunnassa on itse asiassa työssä kolme entistä opiskelijaani, joten on hauska aloittaa nyt työtovereina siellä.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi kymmenen vuotta Mertaniemen pappisvihkimyksestä.

– Kutsumus papin työhön ihmisten keskelle on elänyt minussa aina. Kirkon työ on juurevaa. On kiitollista saada olla rinnalla kulkijana elämän taitekohdissa ja arjen kohtaamisissa. Pappina saan kastaa lapsia Jumalan huolenpitoon ja Taivaan kansalaisuuteen, vihkiä pareja avioliittoon ja siunata ajasta lähtevät viimeiselle matkalle. On etuoikeus saada olla Jumalan armon, siunauksen ja rohkaisun välittäjänä ja rukoilijana!

Mertaniemi on jo kohdannut seurakuntalaisia.

– Tulevan kesän rippikouluryhmän kanssa avustimme messussa. Kirkkokahveilla tutustuminen liminkalaisiin lähti luontevasti liikkeelle messuvieraiden juttusilla.

Mertaniemen virkaanasettaminen osuu sunnuntaihin, jolloin Yhteisvastuukeräys avataan ja Limingassa siunataan tehtäviinsä seurakunnan luottamushenkilöiksi valitut.

– On hienoa aloittaa tällaisen yhteisöllisen juhlan keskellä, Mertaniemi hymyilee.

Eeva Mertaniemi asetetaan kappalaisen virkaan 3.2. kello 10 alkavassa jumalanpalveluksessa Limingan kirkossa.

 

Lue lisää aiheesta:

Limingan seurakunta Seurakunnat Yleinen