Aiempina vuosina oppilaitoksissa on leivottu Yhteisvastuukeräyksen hyväksi laskiaispulliakin.

Nauti laskiaispulla, tuet lasten ja nuorten koulutusta

11.2.19

Oulun seudun ammattiopistolla tehdään pullia, joiden myyntituotosta osa menee Yhteisvastuukeräykseen.


Teksti: Kirsi Schali . Kuvat: Kirsi Schali .

Helmikuussa Oulun seudun ammattiopiston Kaukovainion yksikön leipomossa valmistetaan laskiaispullia Yhteisvastuun hyväksi.

Linnea Sankalan ja Jenna Salmelan käsissä pullat täyttyvät nopeasti kermavaahdolla ja hillolla. Nuoret opiskelevat itselleen mieluista elintarvikealaa jo kolmatta vuotta ja valmistunevat ammattiin tänä keväänä.

– Opiskelu on ollut todella palkitsevaa. Tässä on oppinut koko ajan uutta ja saanut varmuuden tekemiseen, Linnea Sankala kertoo.

Pullia voi ostaa Kaukovainion yksikön Oppipuodista 18.2.–1.3. Yhteisvastuuvarat ohjataan tänä vuonna vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelun tukemiseen Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

 

Ammattikoululaisilla on paljon ostettavaa

Sankala ja Salmela antavat mielellään oman panoksensa asian hyväksi. He tietävät, että tämän päivän Suomessa kaikilla ei ole varaa toisen asteen koulutukseen. Ammattiopiston välinehankinnat yllättivät Linnea Sankalan opintojen alussa, vaikka vanhemmat auttoivat hankinnoissa.

– Ensimmäisenä vuonna oli ostettava kaksi paria työvaatteita ja kengät. Toisena vuonna hankimme vielä työasun, jossa on oma nimi.

Jenna Salmelakin kertoo selvinneensä opintojen kuluista perheensä tuella.
Lehtori Ari Huhdan mukaan leipuri-kondiittoriopiskelijat ovat osallistuneet opintojensa ohessa hyväntekeväisyystempauksiin aikaisemminkin.

Esimerkiksi viime jouluna oppilaitoksen leipomossa tehtiin joulutorttuja Pelastusarmeijan joulupatakeräykseen. Idea tuli Jenna Salmelalta.

Oulun ev.lut. seurakunnilla on käynnissä Koulu kaikille -haastekampanja, johon osallistumalla yritykset ja yhdistykset voivat tehdä lahjoituksia Yhteisvastuukeräykseen ja haastaa muita mukaan nuorten tulevaisuuden rakentamiseen. Oulun seurakuntien verkkosivuilta löytyy lisätietoa keräyksestä ja kampanjasta.

 

Anna palautetta