Kuva: Loveteekki-logo

Loveteekistä saa kotiapua parisuhdeongelmiin

20.2.19

Oulun seurakuntien perheneuvonta on kehittänyt parisuhteen omahoitopaketin, Loveteekin.


Teksti: Oulun seurakunnat .

Helmikuun alussa avattu palvelu tarjoaa apukeinoja ja vinkkejä oman parisuhteen kohentamiseen osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/loveteekki.

Tietopaketille on tarvetta, sillä ajoittain perheneuvonnan palvelut ruuhkautuvat niin että apua joutuu odottamaan tavallista pidempään. Loveteekkiä hyödyntämällä parit voivat helpottaa tilannettaan ja jopa itsenäisesti ratkaista suhteen pulmatilanteita kotoa käsin.

Sivusto toimii työvälineinä myös erilaisissa ryhmissä ja tilanteissa, joissa ollaan parisuhdeteemojen äärellä.

Ohjeita voivat soveltaa sekä suhteen alkuvaihetta elävät että pitkään yhdessä olleet parit. Jos suhde on pahasti kriisiytynyt, ulkopuolinen tuki voi olla tarpeen, jotta keskusteluyhteys saadaan rakennettua.

Kaikki 11 keinoa parisuhteen kohentamiseksi alkavat sydämen tapaan s-kirjaimella: sanat, sopimukset, sovinto, suunnitelmat, syli, suhteellistaminen, seikkailu, sitoutuminen, sensitiivisyys, sitkeys ja siunaus.

Loveteekki-idean keksijä perheneuvoja Vuokko Laurila kannustaa pareja asettamaan yhteisiä tavoitteita:

– Loveteekin lääkkeet edellyttävät molempien osapuolten motivaatiota lähteä muuttamaan tilannetta parempaan suuntaan. Suhteen rakentamiseen tarvitaan molemmat osapuolet, mutta kukin voi muuttaa vain omaa ajatteluaan ja toimintaansa. Se, että molemmat tekevät työtä yhteisen tavoitteen eteen, tuottaa parhaat hedelmät.

Elämän kriiseissä voi ottaa yhteyttä perheneuvojiin

Oulun seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksessa selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä. Keskustelemaan voi tulla yksin tai yhdessä joko kumppanin tai perheen jäsenen kanssa.

Keskustelut ovat maksuttomia ja ehdottoman luottamuksellisia. Perheneuvojat ovat tehtävään koulutettuja pari- ja perheterapeutteja.

Perheneuvonnan palveluita voi käyttää, vaikka ei kuuluisi kirkkoon. Perheasiain neuvottelukeskus järjestää myös parisuhdekursseja ja eroryhmiä.

Oulun seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksella on Pohjois-Suomen aluehallintoviraston myöntämä virallinen perheasioiden sovittelulupa.

Lisää tietoa Oulun seurakuntien perheasian neuvottelukeskuksen toiminnasta löytyy verkkosivuilta osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/perheneuvonta.

Anna palautetta jutusta täällä!

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Tuiran seurakunta