Kuva: Jaako Peltokorpi
Jaako Peltokorpi kertoo, että sähköasentajan työpäivä kuluu usein tien päällä. Korjaustyöt yritetään hoitaa niin, ettei asiakas ehdi hermostua.

Maailma sähköistyy – asentajaa tarvitaan

20.2.19

Oulussa ja Helsingissä toimiva Korpisähkö osallistuu Yhteisvastuukeräykseen. Keräys tukee lasten ja nuorten koulunkäyntiä.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Riitta Hirvonen .

Syksyisin Korpisähkössä puhelin soi erityisen tiuhaan tahtiin. Kun illat pimenevät ja viilenevät, ihmiset huomaavat rikkimenneet sähkölaitteensa: pihavalot eivät syty tai lämmitys ei pelaa.

Sähköasentajan saapuminen paikalle helpottaa hätää. Kiitos on herkässä. Yhä vähemmän ihmiset haluavat ja uskaltavat tehdä tee-se-itse-sähkövirityksiä. Töihin halutaan alan ammattilainen ja mielellään nopeasti.

Joskus kiitokseen liittyy ystävällinen kehotus juoda lopuksi yhteiset kahvit. Nuoria ihmisiä useammin vanhemmat ovat puheliaita, kertoo sähköliike Korpisähkön työpäällikkö Jaako Peltokorpi.

– Jos kiire seuraavaan kohteeseen ei ole tulenpalava, kahville saatetaan jäädä, hän kertoo.

Maailma sähköistyy, töitä on luvassa

Jaako on kolmannen polven yrittäjä Korpisähkössä. Yrityksessä tiedetään, että alalla töitä riittää jatkossakin. Tulevaisuus on aiempaa sähköisempi.

Sähköä tarvitaan elinympäristössämme lähes kaikkeen. Peltokorpi kertoo miettineensä muun muassa, mitä muutoksia on esimerkiksi taloyhtiöissä edessä sähköautojen yleistyessä.

Kun puhelin Korpisähkössä pirahtaa, yhteydenoton taustalla on aiempaa useammin kansalaisten halu säästää energiaa. Ilmastonmuutoksen torjumisessa halutaan tehdä oma osuus.

Myös sähkön hinnan kipuaminen ylöspäin voi houkuttaa muutoksiin, joihin tarvitaan ammattilainen. Peltokorven mukaan esimerkiksi led-valaistus energiasäästöratkaisuna kiinnostaa tällä hetkellä monia.

Yritys lähti mukaan haastekampanjaan

Korpisähkö on lähtenyt mukaan oululaisten omaan, Yhteisvastuukeräykseen kuuluvaan Koulu kaikille -haastekampanjaan. Kampanja on kohdistettu Oulun seudun yrityksille, yhdistyksille ja yhteisöille.

Kun yritykset lähtevät mukaan kampanjaan, tulee osallistuminen näkyville Rauhan Tervehdykseen. Kampanjasta löytyy lisätietoa www.oulunseurakunnat.fi/yhteisvastuu.

Yhteisvastuukeräys tukee lasten ja nuorten koulunkäyntiä. Keräys muistuttaa, että joka kymmenes suomalaislapsi kasvaa perheessä, jossa toimeentulo jää köyhyysrajan alapuolelle. Tämä tarkoittaa noin 120 000 lasta. Perheen heikko taloudellinen tilanne voi olla este nuoren toivomalle koulutukselle.

Sähköasentajan saapuminen paikalle helpottaa hätää. Kiitos on herkässä.

Lue yrittäjä kukka-alan yrittäjän Riitta Karjulan tarina tästä. Karjula osallistuu Yhteisvastuukeräykseen.

Pörhön Autoliike haastaa mukaan kaikki pohjoisen Suomen yritykset alasta riippumatta. Lue haasteesta tästä.

Anna jutuistamme palautetta helposti tämän linkin kautta.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko Näkemyksiä