Kesäisin järjestetettävä Kymppileiri on suosittu tapahtuma.

Miksi Kymppileirille ei mahdu enempää lapsia?

26.2.19

Oulun seurakuntien suositulle leirille yritetään parhaillaan järjestää lisää paikkoja. Varasijalla on yli sata lasta.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Sanna Krook .

Oulun seurakuntien jokavuotisen, 10-vuotiaille suunnatun Kymppileirin ulkopuolelle jäi viime kesänä kymmeniä lapsia. Ensi kesän leirille otetaan 400 lasta, mutta kuluvan viikon maanantaihin mennessä tapahtumaan oli ilmoittautunut jo 526 osallistujaa. Jos kysyntää on näin paljon, miksi leiripaikkoja ei lisätä, Oulujoen seurakunnan nuorisotyönohjaaja Pertti Putila?

Olemme parhaillaan hakemassa ratkaisua tähän asiaan. Viime kesänä paikkoja lisättiin aikaisemmasta 350:stä 370:een. Ensi kesän leirille mahtui alunperin 400 leiriläistä, mutta nyt harkinnassa on 100 lisäpaikan järjesteleminen. Onnistuessamme saisimme mukaan 500 lasta.

Uskotko 500 paikkaa olevan riittävä määrä?
Hakuaika kestää 17. maaliskuuta saakka. Edellisvuosien perusteella arvioisin, että kokonaishakijamäärä voi nousta noin 580:een. Ilmoittautuneista yleensä 5–10 prosenttia peruu eri syistä leiripaikkansa. Voi käydä niinkin, että 500 ei ihan riitä, mutta se olisi joka tapauksessa todella hyvä lisäys.

Mitä järjestelyjä tarvitaan, jotta kaikki mahtuisivat mukaan?
Meidän on saatava lisää muun muassa työntekijöitä, telttapaikkoja ja saniteettitiloja sekä järjestettävä lisää kapasiteettia ruokahuoltoon. Useimmat näistä haasteista on jo selvitetty, mutta joidenkin osalta täytyy vielä hakea ratkaisuja.

Milloin lopullinen paikkamäärä on selvillä?
Uskoisin, että tämän tai ensi viikon aikana tiedämme jo enemmän. Kaikkemme teemme, että saisimme tämän järjestymään.

Miksi Kymppileiri on niin suosittu?
Leirillä on lapsiystävällinen ilmapiiri ja sopiva määrä mukavaa ohjelmaa. On hienoa, että lapset osallistuvat niin innokkaasti ja että vanhemmat luottavat meihin leirin järjestäjänä.

Ensi kesän Kymppileiri järjestetään Rokualla 25.–28. kesäkuuta. Ohjelmassa on erilaisia pajoja, joissa muun muassa melotaan, musisoidaan, tarinoidaan ja ratkotaan mysteereitä. Leirin hinta 55 euroa sisältää kuljetuksen, ruuat, majoituksen teltassa, ohjelman ja tapaturmavakuutuksen.

Anna palautetta jutusta

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Tuiran seurakunta