Lähetyssihteeri Ulla Mäkinen, diakoniatyöntekijä Katriina Sipilä sekä kanttorit Anna Kälkäjä ja Tarja Sakko ensimmäisissä musiikki-illan harjoituksissa.

Oulunsalolaiset lavalla

6.2.19

Perjantaina 15.2. pidettävän Ystävänpäivän musiikki-illan kaikki esiintyjät ovat Oulunsalon seurakunnan työntekijöitä.


Teksti: Elsi Salovaara . Kuvat: Jukka Joensuu .

Laulu ja musiikki ovat osa diakoniatyöntekijä Katriina Sipilän arkea myös töissä. Siksi hän onkin kiitollinen, että hänelle on suotu laulutaitoa.

– Kotikäynneillä monet vanhukset haluavat usein laulaa yhdessä. Voi olla, että iäkkään ihmisen ääni ei enää kanna ja silloin he pyytävät minua laulamaan.

Laitoshartauksiin kuuluu aina myös musiikkia.

– Ihmisen musiikkimuisti on hämmästyttävä. Vaikka muistisairaus olisi edennyt jo pitkälle, ihminen voi muistaa tuttujen virsien ja laulujen sanat. Ne herättävät myös paljon muistoja.

Ensi viikolla Sipilä pääsee laulamaan tavallista isommalle joukolle, sillä hän esiintyy yhdessä viiden muun työyhteisön jäsenen kanssa Yhteisvastuun hyväksi varoja keräävässä konsertissa.

– En ole vuosiin laulanut kuorossa, joten tässä on sellaista mukavaa haastetta, Sipilä naurahtaa.

En ole vuosiin laulanut kuorossa, joten tässä on sellaista mukavaa haastetta.

— Katriina Sipilä

 

Idea konsertista, jossa esiintyvät seurakunnan työntekijät, on lähtöisin kirkkoherra Petri Satomaalta.

– Kanttorimme Tarja Sakko kysyi minua mukaan. Sooloa en lähtenyt laulamaan, mutta kuoroon lupauduin, pääosin alttoääntä laulava Sipilä kertoo.

Kuorolaulusta hänellä on kokemusta vuosien takaa. Harrastus on jäänyt, sillä työn ja perheen lisäksi ei vaativalle harrastukselle tahdo jäädä aikaa.

Haastatteluhetkellä ensimmäiset harjoitukset olivat vielä edessä. Ohjelmistossa on hengellistä musiikkia.

– Odotan, että pääsemme laulamaan yhdessä, kappaleet jäävät siten minulla parhaiten mieleen.

Ystävänpäivän musiikki-ilta pe 15.2. klo 19 Oulunsalon kirkossa. Katriina Sipilän lisäksi illassa esiintyvät kirkkoherra Petri Satomaa, lähetyssihteeri Ulla Mäkinen, kanttorit Anna Kälkäjä ja Tarja Sakko sekä pastori Jukka Joensuu. Ohjelma 5 euroa, tuotto Yhteisvastuulle.

Lähetä terveisiä tai anna palautetta jutusta

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulunsalon seurakunta