Oula-Kristian Siipola on KappeLiven seuraava artisti.

Rauha alkoi vetää rokkaria puoleensa

26.2.19

Lumina Polaris -yhtyeestä tuttu Oula Siipola esiintyy ensi viikonloppuna Pyhän Luukkaan kappelissa mies ja kitara -yhdistelmällä.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Kalle Hautamäki .

Rauhallisia kappaleita mies ja kitara -kokoonpanolla esitettynä. Tätä on luvassa seuraavassa KappeLive-sarjan konsertissa, kun Oula-Kristian Siipola astuu yleisön eteen Pyhän Luukkaan kappelissa 2. maaliskuuta.

Siipolan Lumina Polaris -yhtyeestä tuntevat kuulijat voivat odottaa totutusta poikkeavaa keikkaa. Yhtyeen esittämän rockmetallin sijaan kappelissa soivat muun muassa Juha Tapion gospel-ajan biisit. Artistikin on ottanut käyttöönsä Oulan lisäksi kolmannen nimensä Kristianin.

– Olen innostunut soittamaan rauhallisempaa musiikkia ja tekemään yksinkertaisempaa keikkaa, Siipola kertoo.

– Pidän edelleen metallimusiikista, mutta sitä ei pysty yksin kiskomaan. Toisaalta en halua tulla lokeroiduksi yhteen tyylilajiin, tykkään laulaa yhtä lailla gospelia, kantria ja poppia.

Lumina Polarista ei Siipolan mukaan ole haudattu, mutta muut kiireet ovat vieneet sen jäseniä mennessään. Telinealalla leipänsä tienaavan Siipolan elämä on täyttynyt työn ohella lapsiperheen ruuhkavuosista ja prätkäharrastuksesta.

– Metallikaan ei vedä kristillisellä saralla enää entiseen tapaan, vaan nuoret kuuntelevat enemmän esimerkiksi rap-musiikkia.

Pikkupoikana Oula Siipola haaveili rockbändin laulajan urasta ja moottoripyöristä. Tallissa on kolme Harrikkaa ja pari japsipyörää, mutta miten se laulajan ura?

– Moni on kehottanut osallistumaan Voice of Finland -ohjelmaan. Vähän pelkään, että vaimo siihen minut ilmoittaakin. Muusikoksi ryhtyminen vaatisi täysillä heittäytymistä ja se vähän pelottaa perheellistä miestä. Ehkä sitten viisikymppisenä.

Anna palautetta jutusta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä