Yhteisvastuukerääjät liikkuvat Oulussa tänään

7.2.19

Kerääjiä voit tavata pitkin päivää eri puolilla kaupunkia. Keräyksen tuotto menee lasten ja nuorten koulutukseen.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Marita Ahlgren .

Oulun seurakunnilla on tänään torstaina kaikkien seurakuntien yhteinen Yhteisvastuun keräyspäivä. Keräyksen arkienkelit liiveineen ja lippaineen liikkuvat eri puolilla kaupunkia. Heitä voit tavata esimerkiksi kauppaliikkeiden edustalla, kauppakeskus Valkeassa ja Oulun yliopistolla.

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksen tuotto käytetään lasten ja nuorten koulutukseen Suomessa ja maailmalla.

Unelmien ammatti on monen nuoren kohdalla vaarassa jäädä haaveeksi, jos perheellä ei ole varaa maksaa opinnoista aiheutuvia kustannuksia. Oulussa Yhteisvastuukeräyksen paikallinen osuus kohdennetaan tukea tarvitseviin perheisiin seurakuntien diakoniatyön kautta.

Katastrofialueilla keräyksen tuotto käytetään luonnonkatastrofeja ja konflikteja paenneiden lasten hyväksi. Sen avulla tuetaan laadukasta koulutusta heille, jotka ovat mullistusten keskellä menettäneet lähes kaiken tutun ja turvallisen. Ulkomaille menevä tuki toimitetaan perille Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Keräykseen voit osallistua myös verkossa.