Kuva: Elias Pyykkönen soittaa Oulujoki Alltstars bändissä
Hintan seurakuntatalon bänditila on Elias Pyykköselle tuttu paikka.

Bändiläisen uusi pesti

21.3.19

Elias Pyykkönen on soittanut neljä vuotta Oulujoki All Stars -bändissä. Nyt seurakunta tulee hänelle tutuksi myös työntekijän näkökulmasta.


Teksti: Elsi Salovaara . Kuvat: Elsi Salovaara .

Tammikuussa Elias Pyykkönen kotiutui armeijasta. Hetken huokaistuaan ja tukkaa kasvatettuaan hän aloitti helmikuun puolivälissä kolmen kuukauden mittaisen pestin Oulujoen seurakunnassa nuorisotyön työkokeilijana.

– Kuka vain nuorisotyöntekijöistä voi pyytää minua avuksi oikeastaan mihin vain, hän kuvailee.

Nuorisotyön sektori ja nuorisotyöntekijät ovat entuudestaan tuttuja, sillä Pyykkönen on toiminut seurakunnan isosena sekä yövalvojana leireillä. Uudessa pestissään hän on ehtinyt mukaan jo muun muassa lautapelileirille ”heittämään sikaa”.

Elias Pyykkönen lienee tuttu kasvo myös monelle seurakuntalaiselle, sillä hän soittaa neljättä vuotta nuorten Oulujoki All Stars -bändissä, jota nähdään usein tilaisuuksissa.

– Alun perin soitin bassoa, mutta sitten joukkoon tuli nuorempi basisti joten siirryin kitaraan.

Bändissä on nuorempien ja vanhempien ryhmä. Raja kulkee suunnilleen täysi-ikäisyydessä. Nuorempien ryhmällä on ohjaaja, vanhemmat treenaavat ihan itsekseen.

Oulujoki All Stars ei ole pelkkää musisointia, sillä joukolla on käyty lomailemassa ulkomailla jo kahteen otteeseen. Varat matkoihin kerätään tuotemyynnillä ja esiintymisillä. Nuoria voi tilata keikalle esimerkiksi häihin tai syntymäpäiville.

– Parin vuoden varainkeräysprojektin aikana porukka tiivistyy, Elias Pyykkönen tietää kokemuksesta.

 

Anna palautetta jutusta täällä

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulujoen seurakunta