Oulun kaupungin liikuntakoordinaattori Viivi Pumpanen toivoo ikäihmisille ulkoilukaveria.

Haluaisitko ryhtyä ulkoiluystäväksi?

5.3.19

Liikuntakoordinaattori Virpi Pumpanen etsii ikäihmisille ulkoiluseuraa. Ulkoiluystäväkoulutus käynnistyy Karjasillan kirkolla 28. maaliskuuta.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Kaisa Nurmi .

Oulun kaupungin liikuntakoordinaattori Virpi Pumpanen hakee ulkoiluystäviä, jotka veisivät pienelle happihyppelylle kotona ja palvelukodeissa asuvia vanhuksia.

– Kaupungin kotihoidon ja seurakuntien diakonian työntekijät tapaavat kotikäynneillään paljon ikäihmisiä, jotka haluaisivat välillä ulkoilla, mutta eivät rohkene lähteä yksin. Ulkoiluystävä voi tällöin toimia tukena ja turvana, Pumpanen kertoo.

Ulkoiluystäväksi voi ryhtyä kuka tahansa ja milloin tahansa, mutta tehtävään on tarjolla myös koulutusta. Oulun kaupungin ja Karjasillan seurakunnan yhteinen, ilta-aikaan pidettävä Ulkoiluystävä-koulutus käynnistyy 28. maaliskuuta Karjasillan kirkolla.

Koulutuksessa annetaan valmiuksia vapaaehtoistyöhön, apuvälineiden käyttöön ja turvallisten ulkoilureittien etsimiseen. Kotivoimisteluunkin on tarjolla opastusta sen varalta, ettei sää aina suosi ulos lähtemistä.

Kaupungin hyvinvointipalveluissa työskentelevä Virpi Pumpanen on edistänyt ikäihmisten liikkumista liikuntakoordinaattorin tehtävässään jo kymmenen vuoden ajan. Fysioterapeutin koulutuksen saanut Pumpanen muistuttaa ulkoilun auttavan toimintakyvyn säilymisessä.

– Ulkoilu parantaa unta ja ruokahalua. Se piristää mieltä ja tekee hyvää myös muistille.

Ulkoiluystävä-koulutukseen voi ilmoittautua perjantaihin 15. maaliskuuta mennessä Pumpaselle tai diakoniatyöntekijä Sirpa Kemppaiselle.

Anna palautetta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta