Kuva: Johanna Kokko
Johanna Kokko nauttii vapaa-ajallaan ulkoilusta Rhino-koiran kanssa. Kampaajan työ, käsillä tekeminen, vaatii kunnosta huolehtimista.

Kampaaja Johanna Kokko tietää: muutokset ulkonäössä tekevät naisen iloiseksi.

8.3.19

Hiusstudio Eleven lähti mukaan oululaiseen Yhteisvastuukeräyksen haastekampanjaan.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Tomi Kokko .

Hiusstudio Elevenissä ostettiin vastikään sakset, jotka maksoivat yli 600 euroa. Hinta voi hämmästyttää niitä, jotka eivät tunne kampaamotarvikkeiden hintoja. Hyvä laatu maksaa, sanoo yrittäjä Johanna Kokko.

– Laadukkaat sakset pysyvät terävänä pidempään ja työnjälki on parempaa, hän kertoo.

Johanna Kokko tekee kampaajana työtä, josta hän haaveili jo lapsena.

– Kampaajan ammatti sopii niille, jotka tykkäävät tehdä töitä ihmisten parissa ja palvella. Minä olen sellainen. Myös yrittäjyys sopii minulle.

Hiusstudio on lähtenyt mukaan Yhteisvastuukeräykseen kuuluvaan Koulu kaikille -haastekampanjaan. Keräysvaroilla tuetaan lasten ja nuorten koulunkäyntiä.

Kampanja on kohdistettu Oulun seudun yrityksille, yhdistyksille ja yhteisöille.

 

Kiharat tulevat uudestaan

Kokko on ollut pitkään alalla. Hän osaa kertoa, mitä kampaajatuolissa ei enää pyydetä.

– Permanentit ovat vähentyneet hurjasti vuosien varrella – toki tiedän, että kiharat ovat tulossa taas muotiin. Kun aloitin, moni nainen kävi tekemässä niin sanotun viikkokampauksen. Se tarkoitti, että tukka pestiin ja kammattiin ”kuosiin”.

– Nykyisin käyntiin yhdistyy useimmiten myös muuta hiuksiin ja kauneuteen liittyvää.

Kokko tietää, että muutokset ulkonäössä ihastuttavat erityisesti naisia. Ihmiset tulevat onnellisiksi, kun he näkevät lopputuloksen.

Osa asiakkaista pyytää aina uudestaan samanlaista leikkausta, mutta kampaaja kertoo mielellään myös omia ideoitaan. Usein rohkaisu otetaan vastaan.

Kun suunnitelma muuttuu, silloin ehkä tehdään jotain aivan toisin kuin alun perin aiottiin. Ja lopuksi iloitaan siitä, kun uusi ”lookki” näyttää hyvältä.

Kokko työskentelee Hiusstudio Elevenissä yhdessä toisen yrittäjän, Titta Kallungin kanssa. Molemmat naiset ovat tehneet pitkän päivätyön parturi-kampaajina.

 

Koulu kaikille -kampanjaan mukaan lähteneiden nimet tulevat näkyville Rauhan Tervehdykseen. Yhteisvastuukeräyksestä ja kampanjasta löytyy lisätietoa www.oulunseurakunnat.fi/yhteisvastuu.

Myös oululainen Korpisähkö on mukana Yhteisvastuukeräyksen haastekampanjassa.

Kukka-Maaria lähti mukaan Yhteisvastuukeräyksen haastekampanjaan.

Pörhön autoliike haastaaa yrityksiä mukaan Yhteisvastuukeräyksen haastekampanjaan.

Muutokset omassa ulkonäössä ihastuttavat erityisesti naisia.

Anna tästä jutusta palautetta.

 

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko