Laulaja Markku Uhlbäck esiintyy Hailuodon kirkossa ensi lauantaina klo 17.

Kirkossa voi vetäistä äänipalkeet nurin

26.3.19

Hailuodossa päästään ensi lauantaina kuulemaan tangon tuplaprinssiä, kun musiikin monitaituri Markku Uhlbäck pitää pianisti Ari Satomaan kanssa hengellistä musiikkia sisältävän Ristin juurella -konserttinsa.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: UNELMA Studio / Jesse Karjalainen .

Kirkko on Markku Uhlbäckille mieluinen esiintymispaikka.

– Kirkossa ihmisen valtaa rauha, mutta useimmat kirkot ovat myös akustiikaltaan upeita. Ohjelmistoa suunnitellessani oikein mehustelen akustiikan mahdollisuuksilla.

– Kirkossa saa laulaa korkealta ja kovaa, vetäistä äänipalkeet nurin, hän hykertelee.

Lukuisia laulukilpailuja voittaneen ja vuosina 2016 ja 2017 tangoprinssin tittelin napanneen Uhlbäckin arki täyttyy luokanopettajan työstä ja musiikista. Ari Satomaan kanssa pidetään duettokeikkoja, Calibra-yhtyeen kanssa kierretään tanssilavoja ja -ravintoloita.

Syksyn ja talven ajan Uhlbäck oli mukana Kari Tapion elämästä kertovassa 15 kesää -musikaalissa ja parhaillaan käynnissä ovat Maitolavan Madonnat -laulunäytelmän harjoitukset. Joko luokanopettajan työt saavat pian jäädä?

– Rakastan molempia töitäni ja olen tähän mennessä saanut sovitettua ne aikatauluuni. Opettajan työ tasapainottaa elämää. Lavalla olen esiintyvä taiteilija, mutta koulussa vain ope.

Ensi lauantain konsertti on Markku Uhlbäckille ensimmäinen käynti Hailuodossa. Konsertin ohjelmassa on virsiä, mutta myös Jipun tuotantoa.

– Laulut ovat teksteiltään vahvoja. Se on tärkeää, jotta voin elää laulujen mukana.

Anna palautetta

Lue lisää aiheesta:

Hailuodon seurakunta Ihmiset ja elämä Yleinen