Lähetyssihteeri Katri Tuomiharju vaihtoi Pohjanmaata

27.3.19

Kuulostelen mielelläni, millaista toimintaa seurakuntalaiset toivovat ja odottavat, sanoo Kiimingissä helmikuussa lähetyssihteerinä aloittanut Katri Tuomiharju.


Teksti: Minna Kolistaja . Kuvat: Erja Haho .

Kuin kotiin olisi tullut. Näin kuvailee tunnelmiaan helmikuun alussa Kiimingin seurakunnan lähetyssihteerinä aloittanut Katri Tuomiharju.

Nivalasta kotoisin oleva Tuomiharju teki sosionomi-diakoniksi valmistuttuaan ja diakonivihkimyksen 2011 saatuaan hetken aikaa töitä Oulussa kehitysvammaisten parissa. Viime vuodet työkokemus on karttunut Etelä-Pohjanmaalla:

– Viimeksi toimin Seinäjoen seurakunnassa lähetyssihteerinä sekä monikulttuurisen työn sihteerinä. Sitä ennen Kurikassa tehtäväkuvani piti sisällään diakoniatyötä ja tiedottamista. Olin siellä myös lähetyssihteeri-nuorisosihteerin viransijaisena. Jalasjärvellä toimin diakoniatyössä.

Kiimingin seurakunnan alue tulee tutummaksi pikkuhiljaa.

Yhtenä keskeisenä tehtävänään Tuomiharju pitää lähetyskasvatusta, jota seurakunta tekee yhteistyössä koulujen kanssa.

Lähetyssihteerin työsarkaa ovat myös muun muassa lähetysillat ja lähetyspiirit. Kiimingissä ja Ylikiimingissä toiminta on säännöllistä. Yli-Iin lähetysiltoja Tuomiharju ryhtyy käynnistelemään uudelleen tulevana syksynä.

Lähetyssihteerin virka kokoaikaistettiin vuoden alussa.

– Mahdollisuudet on moneen. Kuulostelen mielelläni, millaista toimintaa seurakuntalaiset toivovat ja odottavat. Saa ottaa rohkeasti yhteyttä, Tuomiharju kannustaa.

Katri Tuomiharju siunataan tehtäväänsä messussa 31.3. Kiimingin kirkossa. Messun jälkeen tarjolla on juhlakahvit seurakuntakeskuksessa.

 

 

 

 

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kiimingin seurakunta Kirkko ja usko Seurakunnat