Minna Lappalainen käy Vohvelikirkossa lastensa Saagan ja Sampon kanssa.

Messu ja maistuva välipala

12.3.19

Oulujoen seurakunnan Vohvelikirkko vetää kaikenikäisiä.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Marita Ahlgren .

Kuusi litraa lettutaikinaa, yksi pappi ja joitakin kymmeniä seurakuntalaisia. Siinä resepti, jolla saadaan käyntiin kerran kuussa pidettävä Vohvelikirkko.

Oulujoen seurakunnan messu Myllyojan seurakuntatalossa kestää puolisen tuntia ja sen päälle nautitaan tapahtuman nimen mukaisesti vohvelikahvit.

Tapahtuman tiivis rakenne ja herkullinen tarjoilu viehättävät Minna Lappalaista, joka käy messussa lastensa, 7-vuotiaan Sampon ja neljän kuukauden ikäisen Saagan kanssa.

– Messun pituus on juuri lapsille sopiva. Kun Sampon koulupäivä päättyy keskiviikkoisin kello 12.20, ehdimme tänne sopivasti yhdeksi, Heikkilänkankaalta tullut Lappalainen kertoo.

Koululainen tarvitsee iltapäivällä jo välipalaa. Se hoituu näppärästi kahvittelun yhteydessä.
– Täällä näkee usein myös meille tuttuja vauvaperheitä, lisää Lappalainen.

 

Helppo tulla ja helppo toimittaa

Vohvelikirkon messun toimittaa tällä kertaa Oulujoen seurakunnan kirkkoherra Ilkka Mäkinen. Hän puhuu meneillään olevan kirkkoviikon teemasta, armosta.

Salissa istuu pari–kolmekymmentä seurakuntalaista: isoäiti lastenlastensa kanssa, joukko eläkeikään ehtineitä ja joitakin työikäisiä. Paikalla on kävijöitä myös lähellä sijaitsevasta palvelukodista.

Tilaisuudessa nautitaan ehtoollinen ja kerätään kolehti, syksyisin lähetystyölle ja keväisin Yhteisvastuukeräykseen. Raamatun lukemisen ja puheen sijasta voidaan lukea tekstikatkelmia kirjoista tai olla vain hiljaa ja mietiskellä.

Matalan kynnyksen tapahtuma on kevyt myös messun toimittajalle.

– Tämä on kuin viikkomessu keskellä viikkoa, mutta tänne pappikin voi tulla lyhyellä valmistelulla, Ilkka Mäkinen tiivistää.

 

Vohveleita kermavaahdolla ja kotitekoisella hillolla

Messun jälkeen tarjolla on kahvin ja mehun lisäksi vohveleita kermavaahdolla ja hilloilla höystettynä. Vapaaehtoistyötä tekevä Helena Ylimaula on tällä kertaa asettanut tarjolle luumuhillon lisäksi itse valmistamaansa karviais-banaani-inkiväärihilloa.

Ylimaula iloitsee toista vuotta järjestetyn Vohvelikirkon vetovoimasta.

– On upeaa, että keskellä viikkoa on tällainen ihmisiä kokoava messu. Täällä on riittänyt väkeä alusta asti, vaikka sitä on tänään tavallista vähemmän.

– Sekin lämmittää, että täällä on niin eri-ikäisiä kävijöitä.

Seuraava Vohvelikirkko keskiviikkona 20.3. kello 13 Myllyojan srk-talossa.

Anna palautetta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko Oulujoen seurakunta Yleinen