Leiri-iloa Kymppileirillä kesällä 2017.

Minkälaisilla taidoilla pääsee leiriapulaiseksi?

5.3.19

Kymppileirille etsitään lisää toteuttajia. Leiriapulaisen paras ominaisuus on hyvä asenne. Ja teltassa pitää osata nukkua.


Teksti: Minna Kolistaja . Kuvat: Sanna Krook / Kirkon kuvapankki .

Oulun seurakuntien Kymppileirille etsitään leiriapulaisia. Oulun seurakuntien nuorisotyönohjaaja Sanna Parkkinen, olet vetänyt kymmeniä leirejä. Kerro, kuka voi ryhtyä leiriapulaiseksi.

Vähintään 18-vuotias henkilö, joka ei pelkää nukkua teltassa ja joka haluaa mahdollistaa lapselle hienon leirielämyksen.

Millaisiin tehtäviin leiriapulaisia tarvitaan?

Leiriapulaisia tarvitaan ohjaajiksi leirikyliin. Ohjelmapisteisiin tarvitaan aikuisia, jotka toimivat yksittäisten ohjelmapisteiden ”pomoina”. Huoltopuolella on tekemistä ihmisille, joilla pysyy vasara kädessä ja jotka pystyvät jelppimään erilaisissa ongelmatilanteissa.

Millaisia ominaisuuksia leirielämässä tarvitaan?

Leiriapulaisen pitää tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Leiriläisten kanssa asuvalla aikuisella on hyvä olla myös empatiakykyä, tehtävänä voi olla esimerkiksi lohduttaa koti-ikävää potevaa leiriläistä.

Hyviä ominaisuuksia ovat myös paineensietokyky sekä oma-aloitteisuus huomata, missä työpanosta kulloinkin tarvitaan. Suotavaa on myös kyky heittäytyä melkeinpä tehtävään kuin tehtävään tilanteen niin vaatiessa. Paras ominaisuus on hyvä asenne.

Jo ennen leiriapulaiseksi ilmoittautumista on hyvä tiedostaa oman jaksamisensa rajat. Leiriapulaisen päivät ovat nimittäin ihan täyttä työtä. Duunia riittää aamusta iltaan. Se tulee monelle yllätyksenä.

Mutta on leiriapulaisena olo palkitsevaakin. On hienoa nähdä leiriläisten ilosta ja riemusta loistavat silmät ja tietää olevansa mahdollistamassa lapsille tätä ainutkertaista leirikokemusta.

Tarvitseeko leiriapulainen aiempaa leirikokemusta?

Ei tarvitse. Apuna on ollut isiä ja äitejä, joiden oma lapsi on leirillä sekä ihmisiä, jotka ovat takavuosikymmeninä itse olleet Kymppileirillä leiriläisinä. Osalla on taustaa seurakuntanuorissa toimimisesta.

Miten leiriapulaiseksi ilmoittaudutaan ja milloin?

Mahdollisimman pian sähköpostilla osoitteeseen kymppileiri.oulu@evl.fi.

Saako leiriapulainen palkkaa?

Nuorille on yleensä maksettu pieni palkkio, leiriapulainen rinnastetaan ikään kuin kesätyöläiseksi. Oman lapsensa kanssa samalle leirille tulevat vanhemmat eivät yleensä ole olleet palkkiota vailla. Kuljetus ja ruokailut ovat leirillä maksuttomat leirin tekijöille.

Vaaditaanko leiriapulaiselta rikosrekisteriote?

Se voidaan pyytää tapauskohtaisesti.

Kysy tai anna palautetta täällä

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Seurakunnat Yleinen