Nyt lauletaan yhdessä virsiä ja hengellisiä lauluja

15.3.19

Virsiä taikka kauneimpia hengellisiä lauluja lauletaan yhdessä viikon aikana ainakin Ylikiimingissä, Muhoksella, Temmeksellä, Yli-Iissä ja Oulujoella.


Teksti: Minna Kolistaja . Kuvat: RT arkisto .

Tule ja tuo virsi tullessasi. Näin toivotaan Yli-Iissä, missä 21. maaliskuuta kokoonnutaan seurakuntataloon laulamaan toivevirsiä.

– Tällaiset tilaisuudet, joissa saa esittää omia virsitoiveita, ovat olleet meillä pidettyjä, sanoo Kiimingin seurakunnan kanttori Anja Hyyryläinen.

Hyyryläisen mukaan monet kirjoittavat kotona valmiiksi paperilapulle muistiin useammankin virren numeron siltä varalta, että toiveita ennätetään toteuttaa enemmänkin kuin yksi per toivoja.

– Virrestä voi halutessaan myös vapaasti kertoa jonkin muiston tai sen, miksi se on itselle tärkeä, Hyyryläinen vinkkaa.

Toivotuimpia virsiä ovat yleensä olleet Päivä vain ja hetki kerrallansa (virsi numero 338), Tule kanssani Herra Jeesus (virsi 548), Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan (virsi 600) sekä Tie valmis on (virsi 511).

– Toivevirsitilaisuus pidetään päivällä kello 11, sillä osallistujat ovat yleensä eläkeikäisiä ja vanhempien ihmisten on helpompi lähteä liikkeelle päiväsaikaan.

Yli-Iin toivevirsitapahtumassa on kahvitarjoilu. Vapaaehtoinen kahvimaksu ohjataan Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

  • Ylikiimingin seurakuntatalolla lauletaan 19.3. kello 18–9.30 kauneimpia hengellisiä lauluja kanttori Tuomo Rahkon säestyksellä. Ennen tilaisuutta järjestetään kahvi-, tee-, mehutarjoilu kello 17.30 alkaen. Vapaaehtoinen kahvimaksu kerätään Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.
  • Muhoksen kirkkoon kokoonnutaan 20.3. kello 18.30 laulamaan kauneimpia hengellisiä lauluja. Yhteislaulutilaisuuden ohjelmalehtisen kello 18.30. Viiden euron hintaisen ohjelmalehtisen tuotto ohjataan Yhteisvastuukeräykselle.
  • Temmeksellä vietetään toivevirsi-iltaa 24.3. kello 18 alkaen seurakuntatalolla. Kahvi-, mehu- leivonnais- ja arpajaistuotto ohjataan Yhteisvastuukeräykseen.
  • Oulujoen kirkossa lauletaan 24.3. kello 16 Nuoren seurakunnan veisukirjan lauluja. Lauluja säestää nuorten bändi Oulujoki All Stars. Mukana toivekonsertissa ovat myös Sanna Leppäniemi (piano), Joonas Vapaavuori (sello), Juha Lallukka (kitara) sekä Henna Leipivaara (laulu).

 

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kiimingin seurakunta Muhoksen seurakunta Oulujoen seurakunta Seurakunnat Tyrnävän seurakunta Yleinen