Punertavan seinän edessä mies luotolaispaidassa ja papinkauluksessa, hattu päässään.

Pääkirjoitus: Työsuhde-etuja

27.3.19

Elämä Hailuodossa on kirkastanut monellakin tavalla sitä, mikä tässä evankeliumin työssä on olennaista, kirkkoherra Timo Juntunen kirjoittaa.


Teksti: Timo Juntunen . Kuvat: Sanna Krook .

Kun Nasaretin mies kutsui seuraajiaan työhön, parhaat työsuhde-edut olivat apostolin kyyti ja selkäsauna.

Jalkaisin opetuslapset kiersivät maailmaa ja henkensäkin uhalla julistivat Jeesukselta saamaansa perintöä.

Heitä ajoi eteenpäin Pyhän Hengen tuli, tarve rakastaa Jumalaa ja lähimmäistä, eikä palkkapäivästä ollut tarkkaa tietoa. Joka tapauksessa he olivat varmoja siitä, että viimeistään taivaassa saadaan tilinauhat.

Mitä pitäisi ajatella kirkon työstä tässä alkuseurakunnan ajoista kovasti muuttuneessa maailmassa? Huomaamme, että Jeesuksen kehotusta on noudatettu ja kirkko on levinnyt lähes kaikkeen maailmaan. Kuitenkin yhä harvempi suuntaa pyhäaamuna kirkkorakennukseen, jota seurakuntaneuvosto koettaa remontoida vähenevillä verovaroilla.

Työntekijät yrittävät parhaansa mukaan ja väsymykseen saakka houkutella ihmisiä seurakunnan toiminnan piiriin. On pakko kysyä, onko kirkko ajautumassa jonkinlaiseen umpikujaan? Mikä on se olennainen juttu, joka voisi niin sanotusti kirkastaa kirkon brändiä?

Elämä Hailuodossa on kirkastanut monellakin tavalla sitä, mikä tässä evankeliumin työssä on olennaista.

Timo Juntunen

Olen viettänyt kahdeksan viime vuotta pienessä seurakunnassa. Elämä Hailuodossa on kirkastanut monellakin tavalla sitä, mikä tässä evankeliumin työssä on olennaista.

Ympäristö ja sen ihmiset tulevat tutuiksi. Tiedän, kuka asuu punaisessa talossa lenkkipolkuni varrella. Tunnen hänen perhettään. Tiedän, keiden haudoille hänellä on tapana viedä kukkia kesällä ja kynttilöitä talvella.

Työsuhde-etuni ovat ihmisissä ja yhteisön luontevassa elämässä. Työn ja vapaa-ajan suhdetta en osaa edes oikein miettiä. Yritän vain olla se mikä olen ja läsnä siellä, missä minua tarvitaan. Koetan elää seurakunnan keskellä ilman kaavoja ja ilman erottavia seiniä. Luotan, että jos väsyn, minuakin kannetaan.

Kirjoittaja on Hailuodon kirkkoherra

Anna palautetta pääkirjoituksesta!

 

Lue lisää aiheesta:

Hailuodon seurakunta Näkemyksiä