Valkeassa tanssitaan hyvän asian vuoksi

8.3.19

Tanssi on tänään perjantaina yksi keino huolehtia siitä, että rahahuolet eivät tule esteeksi lasten ja nuorten koulutuksessa.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Riitta Hirvonen .

Onnistuuko kauppakeskus Valkeassa se, mikä ”osui ja upposi” Hietasaaren tanssilavalla muutama vuosi sitten? Tämä ratkeaa tänään perjantaina 8.3. iltaan mennessä.

Kyse on tanssimisesta Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Hietasaaressa tilaisuus olis suosittu, kertovat Oulun tuomiokirkkoseurakunnan nuorisotyönohjaaja Mono Kuoppala ja hänen työtoverinsa Matti Ketola Tuiran seurakunnasta (kuvassa etualalla).

– Olemme usean vuoden ajan miettineet sopivaa paikkaa suosittujen yhteisvastuutanssien jatkamiseen.  Samaan aikaan olemme kaupungin kollegojen kanssa pohtineet, mitä mukavaa tekemistä voisimme tarjota talvilomalla Oulussa. Näiden tarpeiden pohjalta syntyi ajatus Saako luvan? -tapahtumasta, kertoo  Kuoppala.

Saako luvan -tilaisuuksia on tänään eri ikäryhmille: alakouluikäisille, nuorille ja aikuisille. Järjestelyistä vastaavat Oulun seurakunnat ja Oulun kaupungin nuorisopalvelut.

Kello 15 Valkean Kesäkadulla käynnistyi DJ Mesen luotsaama kaksi tuntia kestävä disko alakoululaisille.

Kello 18-20 kuullaan nuorta oululaista laulaja-lauluntekijää Eelis Sauriota ja tämä osuus on suunnattu erityisesti nuorille.

Kello 21 on aikuisten vuoro tanssia. Silloin kesäkadulla tanssittajana on Tanssiyhtye Ässät.

Ketola lupailee, että viimeistään iltayhdeksältä hänkin tempautuu tanssiin mukaan, sillä tanssitaitoista nuorisotyönohjaajaa on kysytty jo etukäteen tanssipartneriksi.

Ketola ja Kuoppala ovat innoissaan siitä, että tapahtumaa lähtivät tukemaan monet Oulussa toimivat yritykset. He lahjoittivat muun muassa palkintoja yhteisvastuuarvontaan.

Yhteisvastuukeräys on kirkon suurkeräys. Tänä keväänä keräyksen tuotolla tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten koulutusta kotimaassa ja maailman katastrofialueilla.

Lisätietoa Yhteisvastuukeräyksestä löytyy osoitteesta www.yhteisvastuu.fi.

Yritykset lähtivät tukemaan tanssitapahtumaa, kertoo Mono Kuoppala.