Ehdokaspostia: Suomesta paras maa lapsille ja perheille

1.4.19

Kokoomuksen ehdokkaan Mari-Leena Talvitien mukaan jokaisella lapsella tulee olla mahdollisuus hyvään elämään.


Olemme kokoomuksessa asettaneet tavoitteeksi, että tulevaisuudessa Suomi on paras maa lapsille ja perheille.

Jokaiselle lapselle, taustasta riippumatta, tarjotaan mahdollisuudet hyvän elämän rakentamiseen. Käännetään katse varhaisiin vuosiin. Siten ehkäisemme syrjäytymistä ja pidämme kaikki mukana.

Tehdään esiopetuksesta kaksivuotista ja alennetaan edelleen varhaiskasvatusmaksuja. Laadukas varhaiskasvatus antaa hyvät eväät koulussa pärjäämiseen. On huolehdittava, että jokainen, joka siirtyy 3. luokalle, osaa laskea, lukea ja kirjoittaa. Lisäksi kokoomus esittää, että jokaisella lapsella tulee olla oikeus vähintään yhteen mieluisaan harrastukseen.

On tärkeää, että tulevalla kaudella uudistetaan perhevapaita. Työssä on huomioitava erilaiset perheet. Hyvä uudistus lisää joustavuutta, vahvistaa tasa-arvoa ja naisten työllisyyttä. Se myös huomioi perheiden erilaiset elämäntilanteet ja luo siten sujuvaa arkea.

Joskus tuen tai avun tarve voi olla akuuttia. Sen varmistus on yhteiskunnan tehtävä. Palvelujen on oltava saatavilla ja tarvittaessa puhelinsoiton päässä.

On tärkeää, että jatkossakin lapset voivat elää turvallisesti niin kotona kuin koulussa sekä seikkailla niin ulkona kuin verkkomaailmassa. Töitä ja yhteisvastuuta riittää, jotta turvallinen elämä kuuluu ihan jokaiselle.

Mari-Leena Talvitie
kansanedustajaehdokas (kok)
kahden lapsen äiti

Lue lisää aiheesta:

Näkemyksiä