Ehdokaspostia: Tarvitsemme perinteiset arvot takaisin

8.4.19

Keskustan ehdokas Pekka Aittakumpu toteaa, että viihde, rahan ja ulkoisen näyttävyyden tavoittelu ja yksilöllisyyden korostaminen ovat saaneet liian korkean aseman.


Aineellisen hyvinvoinnin kasvusta huolimatta henkinen pahoinvointi maassamme on lisääntynyt. Monet ongelmat johtuvat perinteisen, kristillisen arvopohjan murenemisesta. Kulttuurissamme on saanut liian korkean aseman viihde, rahan ja ulkoisen näyttävyyden tavoittelu ja yksilöllisyyden korostaminen.

Ajassamme perheet hajoavat, biologinen sukupuolikäsitys hämärretään ja lapsen arvoa väheksytään. Perinteiset perhearvot tarvitsevat kunnianpalautuksen niin puheiden kuin tekojen tasolla.

Ilmastonmuutoskeskustelussa tulisi korostaa perinteistä käsitystä siitä, että ihmisen tehtävänä on viljellä ja varjella luomakuntaa. Maan satoon on lupa luottaa. Lapsille ja nuorille on luotava tällaisia toivon näköaloja.

Myös maahanmuuttokeskustelussa ääripäät ovat esillä. Perinteisten arvojen perustalta katsottuna asia on selvä: hädänalaista on autettava, mutta rikoksia ei hyväksytä.

Kansainvälistyminen ei tarkoita sitä, että perinteisistä arvoista tai suvivirrestä ja jouluevankeliumista tulisi luopua. Päinvastoin kestävistä ja elämää suojelevista arvoistamme kannattaa kertoa muillekin.

Pekka Aittakumpu
kansanedustajaehdokas (kesk.)

Lue lisää aiheesta:

Näkemyksiä