Savolainen 5ade esiintyy Hailuodon gospelfestivaaleilla.

Hailuodon kirkossa soi pian gospel

26.4.19

Hailuodossa käynnistyy paikkakunnan ensimmäinen gospelfestivaali 4. toukokuuta, jolloin kirkossa esiintyvät savolainen 5ade ja paikallinen Rovasti & Hulttiot.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Mervi Heinonen .

Pop- ja rock -tyylistä gospelia soittavaan 5ade -yhtyeeseen kuuluvat kitaristi Juha Heinonen, basisti Jone Pekkarinen, kosketinsoittaja ja laulaja Elina Vidgren sekä rumpali Sami Kämäräinen. Nelikko on soittanut yhdessä viime kesästä lähtien.

Bändin juuret ovat vuosia Suomea kiertäneessä Gospelband Sade -yhtyeessä, josta uudessa kokoonpanossa ovat mukana Juha Heinonen ja Jone Pekkarinen.

Henkilövaihdosten myötä bändi vaihtoi nimensä nykyiseen 5ade-muotoon. Nimi lausutaan ”sade”.

– Laitoimme eteen tuon viitosen, ettei meitä sekoitettaisi maailmaankuuluun laulajaan, rumpali Sami Kämäräinen valottaa.

 

Tavoitteena paikka huipulla

5aden biisejä tekevät kaikki yhtyeen jäsenet. Sami Kämäräisen mukaan tavoitteena on nousta tunnettujen suomigospel-bändien joukkoon. Bändin jäseniä ajaa polte keikkailuun ja evankeliumin esille tuomiseen.

– Olin 5.- tai 6. -luokkalainen, kun kuulin Exit-gospelbändiä Kainuun opistolla. Sain hengellisen kokemuksen, joka on kantanut näihin päiviin saakka. Nyt meillä on bändinä mahdollisuus toimia samankaltaisen kokemuksen välittäjänä.

Tarviin pelastajaa -biisi on soinut jo kristillisellä radiokanavalla ja luvassa on myös radiohaastattelu.

– Olemme alun äärellä, asioita alkaa tapahtua, Kämäräinen uumoilee.

Hailuodossa 5ade soittaa 10–12 omaa biisiä. Lopuksi on luvassa yhteisbiisi Rovasti & Hulttiot -bändin kanssa.

 

Gospel on harvinaista herkkua Hailuodossa

Idea gospelfestareiden järjestämisestä syntyi entuudestaan toisensa tuntevien Sami Kämäräisen ja kirkkoherran Timo Juntusen keskusteluissa.

Timo Juntunen soittaa festivaaleilla ensimmäisenä esiintyvässä Rovasti & Hulttiot -yhtyeessä akustista kitaraa ja laulaa.

– Ajattelimme, että olisi hauskaa pitää kahdella bändillä vähän pidemmät iltamat. Hailuodossa ei ole juurikaan esitetty gospelmusiikkia, kertoo Juntunen.

Rovasti & Hulttiot -bändin kokoonpano vaihtelee. Festivaalikeikalla yleisön eteen astuvat Juntusen lisäksi Kari Blomster (basso), Juha Taskinen (kitara), Marko Eronen (kitara ja laulu), Sanna Ilmola-Ranta (viulu), Katri Kangas (kantele ja laulu), Aleksi Itkonen (rummut) sekä eri instrumentteja soittava Mari Liukkonen. Bändi versioi kappaleita Nuoren seurakunnan veisukirjasta ja laulaa pari omaa biisiä.

Tilaisuus käynnistyy kello 18 ja siihen on vapaa pääsy. Kirkossa kerätään kolehti, johon osallistuminen on vapaaehtoista ja jonka tuotto osoitetaan seurakunnan musiikkityölle.

Anna palautetta

Lue lisää aiheesta:

Hailuodon seurakunta Yleinen