Kolumni: Äänestän Jeesusta

17.4.19

Tomi Koho ei usko, että Jeesus olisi menestynyt eduskuntavaaleissa. Ohessa muutama ote Jeesuksen kampanjoinnista ja vaaliohjelmasta analyysin kera.


Olemme taas valinneet itsellemme hallitsijat. Monenlaisia kohderyhmiä on tavoiteltu. Lupauksia on annettu ja tullaan rikkomaan. En usko, että Jeesus olisi menestynyt näissä vaaleissa.

Jeesuksen vaalikampanja päättyi jo aikanaan ristiinnaulitsemiseen. Tietyillä mittapuilla tätä voisi kutsua epäonnistumiseksi. Otetaan muutama ote Jeesuksen kampanjoinnista ja vaaliohjelmasta.

”En minä ole tullut kutsumaan niitä, joiden asiat ovat kohdallaan, vaan surkeita, rikollisia epäonnistujia.” (Mt. 9:13, tekstiä muokattu)

Tämä on virhe. Tärkeää on kerätä ympärilleen valovoimaisimmat yksilöt, jotka kertovat jo omalla onnistumisellaan siitä, kuinka hyvä tyyppi minä olen. Kerää menestyjiä ympärillesi, niin heidän menestyksensä aura ulottuu myös sinuun. Paitsi, jos sulla ei ole tarvetta miellyttää muita.

On vähän paksua pyytää ihmisten antavan elämänsä sun käsiisi.

Tomi Koho

”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.”

Voi Jeesus sun kanssasi Jeesus. Tossa on vähän megalomaaninen ja poissulkeva viba. Eikö asian voisi ilmasta jotenkin positiivisen kautta. Paitsi, jos toi on totta.

”Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua.”

Hyvää haastamista Jeesus, hyvää haastamista. Mutta ehkä vähän lievemmin voisi ilmaista tuota itsensä kieltämistä. On vähän paksua pyytää ihmisten antavan elämänsä sun käsiisi.

Paitsi, jos sä haluat antaa ihmiselle uuden elämän. Joka päivälle. Kuolemalla heidän puolestaan ristillä. Rakkaudesta. Voittamalla kuoleman.

En halua vain äänestää Jeesusta. Haluan seurata häntä.

Kirjoittaja on Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys ry:n (OPKO) työntekijä Oulussa

Anna palautetta kolumnista

 

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko Näkemyksiä