Kuva: Pääsiäisen alla lapsille on luvassa muonamesu sekä useita pääsiäisvaelluksia.

Muonamessussa on tarjolla nakkeja, muusia ja keppiheppailua

9.4.19

Palmusunnuntain muonamessussa otetaan huomioon aasin näkökulma. Perheille on tarjolla myös useita pääsiäisnäytelmiä Oulun seurakunnissa.


Teksti: . Kuvat: Oulun seurakunnat .

Pääsiäisen aikaan järjestetään useita lapsille suunnattuja elämyksellisiä pääsiäistapahtumia, joihin on vapaa pääsy.

Kaikenikäisille lapsille suunniteltua lasten muonamessua vietetään Pyhän Tuomaan kirkossa Puolivälinkankaalla palmusunnuntaina 14. huhtikuuta kello 12 alkaen.

Messun saarna on lyhyt, draamallinen esitys, jossa tarkastellaan Jeesuksen apurina toimimista aasin näkökulmasta. Messuun saa ottaa mukaan oman keppihevosen, jolla voi osallistua messun alku- ja loppukulkueeseen. Kirkosta voi myös lainata keppihevosen kulkuetta varten.

Messun jälkeen tarjoillaan ruoka.

– Lasten toiveesta ateriana ovat nakit ja muusi. Myös kasvisruokailijat on otettu huomioon. Lisäksi ruokailun yhteydessä on pääsiäisaiheinen onnenpyörä, kertoo muonamessun toimittava Tuiran seurakunnan kappalainen Anna-Leena Häkkinen.

Pääsiäisnäytelmiä neljässä paikassa

Perheille suunnattua Kohti kolmatta aamua -näytelmää esitetään Pyhän Andreaan kirkossa Kaakkurissa vielä torstaina 11.4. kello 14 sekä perjantaina 12.4. kello 9 ja 9.45.

Myös Oulunsalon kirkossa on tarjolla lapsiperheille suunnattu pääsiäisnäytelmä keskiviikkona 17.4. kello 19 alkaen.

Kaiken ikäisille sopiva pääsiäisvaellus on Jäälin kappelilla tiistaina 16.4. Puoli tuntia kestävällä vaelluksella kierretään oppaan johdolla pääsiäisen ajan tapahtumista kertovia pisteitä. Pääsiäisvaelluksen esitykset ovat kello 17.30, 18 ja 18.30.

Myös Ylikiimingin seurakuntatalolla järjestetään sama pääsiäisvaellus keskiviikkona 17.4. kolmeen otteeseen; kello 18, 18.30 ja 19.

Kommentoi ja anna palautetta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko Seurakunnat