Liika vakavuus pois – vappu on käsillä

29.4.19

Vapuksi voi suunnata seurakuntaan ainakin Oulussa ja Limingassa, taskuun kannattaa varata muutamia kolikkoja munkkeja ja muita syötäviä varten. Limingan vapussa on auki nalleneuvola.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Pixabay .

Oulun seurakunnat järjestävät vapun aikaan useita tapahtumia, joissa pääsee nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta ja vappuherkuista. Koko perheelle suunnattuihin tapahtumiin voi osallistua Oulunsalossa ja Raatissa.

Opiskelijoille ja nuorille aikuisille järjestetään oma ilottelu Raatin nuorisotalolla.

Vappuaattona tiistaina 30. huhtikuuta Pyhän Anderaan kirkkoon avataan munkkikahvila kello 10–13 Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Sieltä voi ostaa tuoreita munkkeja myös kotiin käteismaksulla.

Munkkimestareina toimivat Ammattiopisto Luovin opiskelijat.

 

Oulunsalossa taikaa ja tekemistä, Raatissa vappujuhla

Oulunsalon seurakunnan Toimitalolla järjestetään vappuaattona kello 15–19 taikaa ja tekemistä lapsille ja lapsenmielisille. Yläsalissa voi seurata taikuri Roopen esityksiä kello 16, 17 ja 18.

Herkkusuille myydään kuumia makkaroita pihagrillistä ja munkkeja kahviosta. Pikkurahalla voi osallistua onnenpyörään, kasvomaalaukseen, arvauskisaan ja askarteluun.

Tapahtuman tuotto lahjoitetaan Yhteisvastuukeräykseen.

Raatin nuorisotalolla vietetään vappuaattona opiskelijoiden ja nuorten aikuisten vappujuhlaa kello 19 alkaen. Oulun  seurakuntien ja kristillisten järjestöjen toteuttamassa maksuttomassa tapahtumassa nautitaan rennosta vapputunnelmasta siman ja munkkien kera. Illan musiikista vastaa gospel-duo Eve & Ossi.

 

Raatissa pelejä, isoja autoja ja laskuvarjoja

Vappupäivänä keskiviikkona 1. toukokuuta Raatin nuorisotalossa ja sen ympäristössä järjestetään supersuosittu Koko perheen vappu kello 10–14. Siellä pääsee seuraamaan nukketeatteriesityksiä, joita näytetään puolen tunnin välein kello 10.30 alkaen.

Perinteeksi muodostuneessa vappuhulinassa on tarjolla mm. arvontaa, ongintaa, onnenpyörä ja monenlaisia pelejä. Kahvioissa myydään suolaista ja makeaa purtavaa. Nuorisotalon pihalla voi jutella koulupoliisin kanssa ja tutustua palo- sekä poliisiautoon. Oulu Skydive Center esittää laskuvarjohyppynäytöksen kello 10.45. Tapahtumasta kertyneet tulot käytetään partion, lähetysryhmien, kerhonohjaajien ja nuorten bändien tukemiseen.

Vappupäivänä Keskustan seurakuntatalossa on avoinna Vappukeidas kello 11–14. Sieltä voi ostaa lohi- ja kasviskeittolounaan sekä munkkeja ja simaa myös kotiin.

Myyjäispöydät notkuvat käsitöitä ja arpoja, joiden tuotto menee Oulun seurakuntien lähetystyön hyväksi.

Limingassa on Koko perheen vapputapahtuma keskiviikkona 1. toukokuuta kello 11 seurakuntatalolla. Ohjelmassa on muun muassa ilmapallokoulu, nalleneuvola ja paloauton esittelyä.

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Limingan seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Yleinen