Tunninmittaisessa tapahtumassa kuultiin niin laulua kuin soittoa.

Musiikki toi soittavia ja laulavia nuoria kirkkoon – kirkkosali täyttyi hyväntekeväisyysgaalassa

11.4.19

Halu tehdä hyvää yhdisti keskiviikkoiltana kaksi musisoivaa oululaiskoulua ja seurakunnan sillä seurauksella, että Karjasillan kirkon penkit täyttyivät lähes viimeisiä paikkoja myöten.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Riitta Hirvonen .

Karjasillan kirkossa vietettiin eilisiltana, keskiviikkona 10.4., hyvän mielen yhteisvastuukonserttia. Tapahtuman olivat järjestäneet yhdessä Pohjankartanon koulu, Madetojan musiikkilukio  ja Karjasillan seurakunnan nuorisotyö.

Hyväntekeväisyystapahtuman tuotto, noin 1 000 euroa, lahjoitettiin Yhteisvastuukeräykseen. Varoja kertyi konsertin viiden euron hintaisesta käsiohjelmasta ja kahvitarjoilusta tilaisuuden jälkeen. Osa leivonnaisista oli seurakunnan nuorisotyön, nuorten ja työntekijöiden, valmistamia.

Tilaisuuden musiikki oli monipuolinen kattaus viihde-, kuoro-, urku ja orkesterimusiikkia.

Niin esiintyjien ja kuin kuulijoiden joukosta gaalaa kuvailtiin muun muassa sanoilla mahtava kokemus. Nuoret saivat tuntumaa suuren yleisön edessä esiintymisestä, totesivat koulujen opettajat.

Juontajina tapahtumasssa toimineet Karjasillan seurakunnan pastori Pekka Mustakallio ja nuorisotyönohjaaja Hanna Tokola keskustelivat hetken aikaa Yhteisvastuukeräyksen tämän kevään kohteesta, lasten ja nuorten yhdenvertaisista mahdollisuuksista opiskella haluamaansa ammattiin.

– Onko todella tarpeellista kerätä varoja myös Suomeen? Eikö meillä koulunkäynti olekaan ilmaista, Mustakallio kyseli.

Vastauksena hän kuuli, että joka kymmenes suomalaislapsi kasvaa perheessä, jossa toimeentulo jää köyhyysrajan alapuolelle. Perheen heikko taloudellinen tilanne voi olla este nuoren toivomalle koulutukselle, sillä toisen asteen opiskelun vaatimista hankinnoista saattaa olla lähes mahdotonta selvitä.

Osa yhteisvastuun keräysvaroista menee ulkomaille, jossa  autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä, tänä vuonna erityisesti nuoria tukemalla muun muassa koulunsa keskeyttämään joutuneiden oppilaiden paluuta takaisin kouluun.

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä