Kuva: Yli-Iin seurakuntatalo
Yli-Iin seurakuntatalo poistuu käytöstä sisäilmaongelmien takia.

Oulussa jatketaan talouden tasapainottamista

10.4.19

Yli-Iin tulevien toimitilojen hankeselvitys laitettiin käyntiin Oulun yhteisessä kirkkoneuvostossa. Lisäksi nimettiin konserni- ja sijoitustyöryhmä sekä viestinnän asiantuntijaryhmä.


Teksti: Oulun seurakunnat . Kuvat: Studio Ilpo Okkonen .

Oulun seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli tilinpäätöstä kokouksessaan maaliskuun lopussa.

Seurakuntayhtymän vuoden 2018 tilinpäätös oli alijäämäinen 52 915 euroa.

Toimintakulut pysyivät ennallaan ja olivat runsas 32 miljoonaa euroa. Kirkollisverotulot, 29 miljoonaa euroa, laskivat 1,5 prosenttia. Kirkollisverotulot ovat hieman laskeneet tai pysyneet ennallaan viime vuosina.

Suurimmat investoinnit olivat puolen miljoonan hintainen Yli-Iin kirkon remontti ja 300 000 euroa maksanut Haukiputaan seurakuntakeskuksen julkisivuremontti.

Vuoteen 2013 verrattuna toimintakulut ovat vähentyneet 7 prosenttia, kiinteistöjä on vähennetty 15 prosentilla ja työntekijämäärä on vähentynyt 31:llä.

Säästötoimia jatketaan edelleen vähällä käytöllä olevia kiinteistöjä myymällä ja purkamalla sekä henkilöstö- ja toimintakuluja hillitsemällä.

Vuoteen 2013 verrattuna kiinteistöjä on vähennetty 15 prosentilla.

Yli-Iin uusien toimitilojen suunnittelu alkaa

Yli-Iin tuleville toimitiloille asetettiin hankesuunnittelutyöryhmä, jonka puheenjohtajaksi nimettiin kiinteistöjohtaja Jaana Valjus.

Työryhmään kuuluvat Kiimingin seurakunnan kirkkoherra Pauli Niemelä, työntekijöiden edustajana kappalainen Matti Jurvelin, kiinteistötoimen johtokunnasta Kaisu Kortesalmi sekä yhteisestä kirkkoneuvostosta Eeva-Maria Parkkinen. Yli-Iin alueelta mukaan nimettiin Ahti Alatalo.

Vuosille 2019–2020 nimettiin konserni- ja sijoitustyöryhmä. Sen kokoonkutsujana toimii yhtymäjohtaja Pekka Asikainen. Viranhaltijoiden lisäksi valtuustoryhmiä edustavat Eero Hyytinen, Pirjo Pyörälä, Mikko Raudaskoski ja Markus Siljander.

Viestinnän asiantuntijat yhtymän avuksi

Uutta on se, että seurakuntayhtymään perustettiin myös viestinnän asiantuntijaryhmä. Sen puheenjohtajana toimii viestintäjohtaja Sakari Korpi.

Ryhmään nimettiin erityisavustaja Harriet Urponen, viestintäjohtaja Mikko Salmi, eläkkeellä oleva toimittaja Hannu Tarvas, toimittaja Minna Akimo, digitaalisten palveluiden kehityksen johtaja Taru Pulkkinen ja toimittaja Lyly Rajala.

Kommentoi ja anna palautetta jutusta

 

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Seurakunnat Tuiran seurakunta