Ehdokaspostia: Terapiatakuu lisäisi yhteiskunnan inhimillisyyttä

1.4.19

Vasemmiston ehdokas Olli Kohonen kirjoittaa mielenterveyspalvelujen parantamisen puolesta.


Mieli voi särkyä kenellä vain. Jokainen tarvitsee tuolloin apua. Mutta jos mielenterveyshoitoon joutuu jonottamaan puoli vuotta, voi monen hento elämänlanka katketa odotuksen aikana kohtalokkaalla tavalla.

Erittäin monet kärsivät Suomessa mielenterveysongelmista, mutta palvelut ovat puutteelliset. Odotusajat ovat pitkät, hoidosta vastaavat ammattilaiset vaihtuvat jatkuvasti ja läheteralli voi tuntua musertavalta. Ihmiset ovat myös eriarvoisessa asemassa varallisuutensa takia toisten voidessa maksaa itse terapian yksityisellä puolella.

Tämän takia Suomeen tarvitaan terapiatakuu, jota on esittänyt suomalaisten mielenterveystyön keskeisten toimijoiden Mielenterveyspooli.

Terapiatakuu takaisi kaikille hoitoa tarvitseville nopean pääsyn hoidolliseen psykoterapiaan tai muuhun vastaavaan psykososiaaliseen hoitoon. Se olisi keino edistää inhimillisyyttä yhteiskunnassa ja parantaisi varmasti heikoimmassa asemassa olevien ihmisten tilannetta.

Olli Kohonen
sairaanhoitaja,
filosofian maisteri
kansanedustajaehdokas (vas.)

Lue lisää aiheesta:

Näkemyksiä