(Kuva: Minna Kolistaja)

Tyrnävän kirkolle 1,5 miljoonaa rakennusavustusta

17.4.19

Tyrnävän kirkon peruskorjaus sai Kirkkohallituksen tukijaossa suurimman avustussumman.


Kirkkohallitus päätti rakennusavustuksista 16.4.2019 istunnossaan. Vuoden 2018 loppuun mennessä rakennusavustushakemuksia tuli yhteensä 65 hankkeesta. Valtion rahoituksesta jaettavan avustuksen määrä on 7 miljoonaa euroa. Hakemuksista 39 koskee suojeltujen kirkollisten rakennusten tukea.

Suurimmat avustukset myönnettiin Tyrnävän kirkon peruskorjaukseen (1 556 800 euroa), Kalajoen pääkirkon korjaamiseen (1 026 900 euroa) sekä Mäntyharjun kirkon ja tapulin korjaukseen (828 900 euroa).

Kirkon keskusrahaston tukea myönnettiin yhteensä 1 miljoona euroa. Hakemuksia oli yhteensä 26 ja hankkeet koskevat lähes yksinomaan olemassa olevien rakennusten kunnostamista. Avustuksia jaetaan vain seurakunnille, joilla on alhaiset verotulot.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Tyrnävän seurakunta