Pyhän Tuomaan kirkon tiloihin päästiin rikkomalla pääoven lasi.

Verenpainemittari lähti voron matkaan

30.4.19

Pyhän Tuomaan kirkolle viime viikonloppuna murtautunut sai laihan saaliin.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Elsi Salovaara .

Pyhän Tuomaan kirkolle viime sunnuntaina tehdyssä murrossa tiloista hävisi vähäinen määrä omaisuutta. Rikoskomisario Jan Sormusen mukaan paikkoja oli pengottu, mutta ainoa tavara, joka aamulla huomattiin kadonneeksi, oli verenpainemittari.

Murtautuja oli rikkonut pääoven ikkunalasin ja päässyt näin etenemään sisälle Puolivälinkankaalla sijaitsevan kiinteistön tiloihin.

– Paikalle saapunut työntekijä kuuli sisältä kolahduksen ja sen jälkeen moottoripyörän äänen. Tekijä on ollut liikkeellä mahdollisesti anastetulla moottoripyörällä, Sormunen kertoo.

Messusta tuli sanajumalanpalvelus

Poliisi eristi alueen tutkintaa varten ja aluksi näytti siltä, että kirkkoon alun perin suunniteltu messu jää pitämättä. Kirkossa päästiin kuitenkin pitämään messun sijasta sanajumalanpalvelus, jossa ei jaeta ehtoollista.

Tuiran seurakunnassa on ollut viime aikoina tihutöitä, sillä Tuiran kirkon takapihalla sytytettiin taannoin palo. Tuli ei kuitenkaan päässyt etenemään kirkkoon saakka. Kirkkoherra Niilo Pesonen toteaa viimeaikaisten tapahtumien järkyttäneen seurakuntalaisia ja seurakunnan työntekijöitä.

– En kuitenkaan usko, että kyseiset teot olisi suunnattu suoraan kirkkoa tai kirkkoon tulevia ihmisiä kohtaan. Seurakunnan tiloihin ja tapahtumiin voi tulla yhä turvallisin mielin, Pesonen toteaa.

Verkossa syntyi tapahtumien jälkeen keskustelua hälytysjärjestelmien olemassaolosta. Oulun seurakuntayhtymän johtaja Pekka Asikainen toteaa asian olevan seurakuntien kiinteistöjen osalta kunnossa.

–Palo- ja murtojärjestelmien toimintaa on nyt parannettu, Asikainen toteaa.

Poliisi toivoo havaintoja

Rikoskomisario Jan Sormunen toivoo yleisöltä apua tapauksen selvittämisessä.

– Jos jollakin on havaintoja kirkon ympärillä sunnuntai-aamuna 28. huhtikuuta kello 5–9 välillä liikkuneista henkilöistä, hän voi ottaa yhteyttä poliisin vihjepuhelimeen 0295 416 194.

Anna palautetta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Tuiran seurakunta