Anja Hyyryläinen saateltiin eläkkeelle Yli-Iissä

29.5.19

Yli kaksisataa vierasta saatteli Anja Hyyryläisen eläkkeelle laulun ja puheiden voimin. Kyyneliltäkään ei vältytty.


Teksti: Teksti ja kuvat: Seija Helomaa .

Sunnuntaina 26.5. vietettiin Yli-Iissä hyvin ainutlaatuista juhlaa. Kanttori Anja Hyyryläinen, joka on tehnyt 41 vuoden työurastaan valtaosan Yli-Iissä, jää eläkkeelle.

Yli 200 henkeä kokoontui Yli-Iin kirkkoon juhlamessuun ja kahvien jälkeen iloiseen musiikilliseen juhlaan. Kyyneliltä ei säästytty, kun Anjan lukuisat musiikkiryhmät ja yhteistyökumppanit esiintyivät juhlaväelle.

Juhlassa muisteltiin muun muassa Anjan työtä hiippakuntakanttorina, vahvaa panosta yli-iiläisen kulttuurielämän hyväksi, lämmintä suhtautumista ihmisiin taustoista riippumatta ja monipuolisuutta muusikkona. Kuultiinpa juhlassa myös muistoja siltä ajalta, kun Anjan ja puoliso rovasti Toivo Hyyryläisen rakkaustarina vuosikymmeniä sitten alkoi yhteisten duettojen laulamisella.Toivo Hyyryläinen toimi vuosikymmeniä Yli-Iin kirkkoherrana.

Juhlaan tervehdyksensä toivat muun muassa Oulun rintamaveteraanit, Oulun hiippakunnan tuomiokapituli, Oulun kaupunki, Oulun seurakuntayhtymä, Pohjois-Pohjanmaan kirkkomusiikkipiiri, Yli-Iin koulu, Yli-Iin eläkeliitto ja paikalliset rauhanyhdistykset.

Lähetä palautetta jutusta

Sinua voivat kiinnostaa myös nämä:

Nyt lauletaan yhdessä virsiä ja hengellisiä lauluja

Tuulentuvan tarinoissa yhdistyvät satu ja todellisuus

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kiimingin seurakunta