Kuva: Tyrnävän kirkko kaipaa remonttia.
Vuonna 1873 valmistuneen kirkon remontti alkaa jo tänä kesänä.

Avustusta kirkon korjaamiseen tuli, säästämistä tarvitaan silti

3.5.19

Tyrnävällä on syytä iloon: seurakunta sai Kirkkohallitukselta 1,5 miljoonaa kirkon korjaukseen. Helpottavaa päätöstä juhlistettiin kahvihetkellä. Kirkkoherra kuuli avustuksesta keskellä pääsiäisdraamaa.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Elsi Salovaara, Satu Lapinlampi .

Roomalaisella sotilaalla oli vaikeuksia pitää ilme kurissa ja vuorosanat oikeina, sillä roolivaatteiden alla oli ilosta pakahtuva ja hämmentynyt kirkkoherra.

Tällaisella kuvauksella Tyrnävän kirkkoherra Teemu Isokääntä kertoo hiljaisen viikon hetkestä, jolloin hän sai tiedon, että kirkkohallitus on myöntänyt perunapitäjän kirkon korjaukseen 1,5 miljoonaa euroa.

1,5 miljoonaa oli juuri se summa, jota Tyrnävältä oli anottukin, mutta yllätys oli se, että avustus saatiin täysimääräisenä, Isokääntä kertoo.

Viittaus roomalaiseen sotilaaseen liittyy hiljaisella viikolla kirkossa lapsille esitettyyn pääsiäisaiheiseen draamaan, jossa kirkkoherralla oli oma roolinsa.

Viime viikolla huojentavaa avustuspäätöstä juhlittiin kahvin kera työntekijöiden kuukausikokouksessa.

 

Avustusta tarvittiin, sillä remontti on kallis

Taloudellinen avustus on tarpeen, sillä vuonna 1873 valmistunutta puukirkkoa remontoidaan 2,6 miljoonalla eurolla.

– Avustusmäärä oli hyvä, mutta iso hanke tietää silti tarvetta sopeuttaa seurakunnan toimintaa, Isokääntä sanoo ja kertoo, että seuraavaksi seurakunnan menopuolta ryhdytään katsomaan luottamushenkilöiden kanssa.

Vaikka seurakunta on varautunut remonttiin jo usean vuoden ajan, ja avustusta tuli toivottu määrä, ilman lainarahaa kirkkoa ei remontoida.

– Kun nyt tiedämme avustuksen suuruuden, tiedämme, millainen säästötarve on. Edessä saattaa olla myös päätöksiä, jotka kirpaisevat, kirkkoherra joutuu sanomaan.

– Tarvittavat säästöt muodostuvat palapelistä. Sitä haluamme varjella, että seurakunnan toiminta säilyy vireänä.

Velan takaisinmaksu on monien vuosien asia, mutta samalla Isokääntä toteaa, että myös kirkkoa korjataan pitkäksi aikaa eteenpäin, seuraavia sukupolvia ajatellen.

 

Sitä haluamme varjella, että seurakunnan toiminta säilyy vireänä.

— Kirkkoherra Teemu Isokääntä

 

Lue myös:  Tyrnävän kirkko on pois käytöstä suurimman osan ensi vuotta.

 

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Tyrnävän seurakunta