Kakarakööristä jollekulle saattaa syntyä into laulaa kuorossa jatkossakin, tuumivat Anna Haanpää-Vesenterä ja Ada Vesenterä.

Kesäkuoro Kakarakööri harjoittelee kahdesti ja esiintyy heti tuomiokirkossa

29.5.19

Ohjelmisto rakennetaan siten, että laulamisesta syntyy mahtava kokemus. Näin kuvailevat lasten kesäkuoro Kakarakööriä johtavat Anna Haanpää-Vesenterä ja Ada Vesenterä.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Riitta Hirvonen .

Aivan pian syntyy lasten kuoro, johon jokainen saa tuoda aristelematta oman äänensä. Konserttikin laulavalle lapsijoukolle on luvassa, eikä missä tahansa paikassa vaan Oulun katedraalissa, tuomiokirkossa.
Alakouluikäisille tarkoitettu kesäkuoro Kakarakööri harjoittelee kesäkuun alkupuolella kaksi kertaa kahden tunnin ajan ja juhannusviikolla on kirkossa loppukonsertti.
Laulukoetta ei ole, kenenkään ääntä ei arvostella eikä mukana olo maksa mitään.
Kakarakööri-idean takana ovat äiti ja tytär, kuoroa johtavat Anna Haanpää-Vesenterä ja Ada Vesenterä.

Kuoronjohtajat uskovat, että näinkin lyhytkestoinen kokemus yhdessä laulamisesta voi selventää, olisiko kuorossa laulaminen lapsen oma harrastus.
– Vastaavanlainen Kakarakööri on järjestetty aiemmin Oulujoen seurakunnassa, ja silloin se oli osalle kuorolaisista ponnahdus pidempiaikaiseen harrastukseen, Anna Haanpää-Vesenterä kertoo.
Kuoron vetäjät vakuuttavat, että Kakaraköörin laulut sujuvat kaikilta lapsilta. Ohjelmisto rakennetaan siten, että laulamisesta syntyy mahtava kokemus, Ada Vesenterä kuvailee.
– Kenenkään ei pidä pysyä yksin äänessä, kun lauletaan yhdessä ja yksiäänisesti.
Äiti ja tytär toivovat, että myös jokaisella aikuisella laulunhaluisella – eikä vain kakarakööriläisillä – olisi mahdollisuus laulaa ja esiintyä seurakunnan kuorossa ilman että mukaan pääsemisen rimaa olisi nostettu korkealle.

Laulaminen yhdessä on hoitavaa, he sanovat.

Kakarakööri kokoontuu Tuomiokirkossa 6.6. sekä 13.6. kello 14– 16 harjoitusten merkeissä. Loppukonsertti pidetään 19.6. Tuomiokirkossa.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulun tuomiokirkkoseurakunta Yleinen