Kuva: Vesenterä

Kolumni: Kevät, EVVK?

8.5.19

Joillekin kevät on vuoden mahtavinta aikaa, toisille sitä kamalinta. Paha olo saa olla ja sen saa näyttää, painottaa Ada Vesenterä.


Teksti: Ada Vesenterä . Kuvat: Petri Haanpää .

Nyt, kun ilmat lämpenevät ja ihmiset lähtevät liikkeelle, voi siitä tulla omanlainen paine.

Kaikilla pitäisi olla mukavaa eikä kukaan saisi valittaa lämpenevistä ilmoista tai auringon paisteesta. Kaikkien pitäisi olla innoissaan ja toiveikkaita pimeän syksyn ja kylmän talven jälkeen. Kaikkien tulisi etsiä innoissaan kukkamekkonsa ja toppinsa talviteloilta.

Kukaan ei saisi olla yksin. Sehän olisi suorastaan noloa, jos piknik ja torilla kiertely eivät kiinnostaisi, eikö?

Tuntuu, että mainostoimistot paukuttelevat henkseleitään, kun saavat laittaa jakeluun vuosi toisensa jälkeen ilmestyvät samat mainokset: “Sinustako tämän kesän rantaleijona?”, “Tässä 10 vinkkiä, miten saada katseita kääntävä bikinivartalo”. Kuulostaako tutulta?

Ei ole maailmanloppu, jos farkkushortsit kiristävät vyötäröltä.

Ada Vesenterä

Joillekin se yksikin vinkki voi olla liian ylivoimainen ja toista taas eivät kiinnosta lapsuudesta asti syötetyt stereotypiat kesäkunnosta.

Mikä se edes on? Etsitäänkö tänä vuonna hoikkaa ilmettä, näyttäviä hauiksia vai olisiko vuorossa pyöreä pylly?

Hyvällä omatunnolla päivä voi kulua sängyn pohjalla sälekaihtimet alas vedettyinä, vaikka aurinko paistaa, ilma on lämmin ja torin jäätelökioski täyttyy ihanista kesän uutuusjäätelöistä. Ei niitä kuitenkaan kaikkia ehdi kesän aikana maistaa.

Ei ole maailmanloppu, jos viime kesänä ostetut farkkushortsit kiristävät vyötäröltä, naapuri näkee peilikuvansa rasvaisesta otsastasi tai tissihiki näkyy metrien päähän.

“Paremmat ihmiset” vain jaksavat painella otsaansa suodatinpaperilla eikä heidän tissiensä välistä löydy virtaavaa jokea.

Joillekin kevät on vuoden mahtavinta aikaa, toisille sitä kamalinta.

Paha olo saa olla ja sen saa näyttää. Hiki saa olla ja se saa näkyä.

 

Kirjoittaja on Oulun nuorimpia kirkkovaltuutettuja.

Anna palautetta kirjoituksesta

Lue Ada Vesenterän muut kolumnit:

Kolumni: Mp mää?

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Näkemyksiä Oulujoen seurakunta