Kokkikerhon vetäminen on Sallan ja Millan yhteinen harrastus

9.5.19

Muhoksella kokkikerhossa viihtyvät niin kerholaiset kuin kerhonohjaajat. Vuoden kerhoa vetäneet Salla Viinikanoja ja Milla Heikkinen kertovat miksi.


Teksti: Elsi Salovaara . Kuvat: Jere Heikkinen .
Kerro jotain itsestäsi.

Salla: Olen Salla Viinikanoja ja ensimmäinen vuosi Muhoksen lukiossa on kohta saatu purkkiiin. Kerhoja olen ohjannut nyt kaksi vuotta seurakunnalla. Lukio syö paljon vapaa-aikaa, mutta kyllä sitä aikaa onnistuu raivaamaan myös liikunnalle ja kavereille.

Milla: Olen Milla Heikkinen, 16-vuotias lukio-opiskelija. Vapaa-aikani menee lähinnä kouluhommien parissa, mutta kyllä välillä löytyy aikaa myös kavereille ja urheilulle.

Mitä kautta päädyit Muhoksen seurakunnan kerho-ohjaajaksi? Oletko ollut mukana myös isostoiminnassa tai jossain muussa?

Salla: Ohjaajaksi päädyin rippileirin kautta, kun siellä puhuttiin oman kerhon ohjaamisesta ja mahdollisuudesta kouluttautua. Samalla eksyin myös isoskoulutukseen ja isoseksi.

Milla: Seurakunnan kerhonohjaajaksi päädyin Sallan kautta, sillä hän veti jo viime vuonna kerhoa. Sallan kanssa sitten pohdittiin, että oispa kiva alkaa pitää yhdessä kerhoa. Siitäpä se sitten lähti. Isosena toimin tällä hetkellä toista vuotta, ehkä sen toiminnan kautta myös varmistui halukkuus toimia vielä kerhonohjaajanakin.

Mitä kerhossanne tehdään? Mikä on mielestäsi parasta ohjaajana toimimisessa?

Salla: Pidimme kokkikerhoa, joten tiivistetysti kerhossa teemme ruokaa ja syömme sen. Parasta työssä on kerholaisten ilon ja innon näkeminen, kun onnistuu luomaan ilmapiirin, jossa on helppoa ja hauskaa olla. Pakko on kehua meidän kerholaisia, koska niin reipasta ja rempseää ryhmää on vaikeaa löytää muualta!

Milla: Meidän kerhossa pääteemana on kokkaaminen ja leipominen, kokkikerhosta kun on kyse. Pyrimme siihen, että lapset saavat itse tehdä mahdollisimman paljon asioita, jotta he ehkä myös oppisivat uusia taitoja kerhossamme. Kokkailujen ja leipomisen lisäksi kerhossamme leikitään ja askarrellaan, ollaan yhdessä ja harjoitellaan ryhmätyötaitoja.

Parasta ohjaajana toimimisessa on ehdottomasti hyvä palaute kerholaisilta sekä tietenkin lasten kanssa oleminen. Meidän kerholaiset ovat aivan ihania ja omatoimisia, ja heidän kanssa on ollut mahtavaa tehdä töitä, ja onhan mun ohjaajakaverikin aika kiva.

Muistatko jonkun tosi hankalan kysymyksen, jonka kerholaiset ovat esittäneet? Tai onko teille tapahtunut jotain hassua?

Salla: Yhtään hankalaa kysymystä ei muistu nyt mieleen, mutta huvittavia tilanteita riittää joka sormelle. Ensimmäisillä kerroilla kerhotilan kaapeissa ei ollut leivinpaperia, mutta teimme pizzahyrriä, jotka oli kuitenkin pakko paistaa. Saatiin Millan kanssa loistoajatus, että paistetaan nämä folion päällä! Lopputuloksena oli levy folioon tarrautuneita pizzahyrriä, joita ei saanut millään irti. Siinä ei sitten auttanut muu kuin antaa lapsille haarukat ja veitset käteen ja syödä suoraan folion päältä. Tämän jälkeen saatiin lapsukaisilta monta kertaa kuittia, että muistittehan varmasti nyt sen leivinpaperin.

Milla: Hauska juttu kävi tässä keväällä, kun olimme menossa paistamaan kerhossa sämpylöitä. Eräs kerholainen meni sitten laittamaan Sallan kanssa uunia päälle, ja huikkasivat sitten minut keittiöön katsomaan. Kun menin keittiöön, Salla veti uunista pellillisen lihapullia. Uuni ei ollut päällä, eikä meitä ennen ollut ketään sinä päivänä niissä tiloissa ollut, eikä me sitten tiedetty, mitä niille pullille tehtäisiin ja kenen ne olivat. Päädyttiin laittamaan lihapullat jääkaappiin odottamaan omistajaansa, liekö sitten ikinä kukaan niitä sieltä pois vienyt.

Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on?

Salla: Lukion jälkeiset suunnitelmat on vielä auki, mutta psykologia tai rikostutkinta on harkinnassa. Ihmisten parissa työskentely kiinnostaa.

Milla: Tulevaisuudensuunnitelmani ovat vielä ihan auki, mutta haluaisin saada itselleni ammatin, jossa pääsisin olemaan paljon ihmisten kanssa.

Mitä odotat tulevalta kesältä?

Salla: Ehdottomasti jäätelöä ja yöttömiä öitä! Myös reissua Saksaan ja lomailua odotan innolla.

Milla: Kesältä odotan paljon lämpimiä säitä, rentoutumista ja mahdollisia kesätöitä. Alkukesästä lähdetään Sallan ja muutaman muun lukiolaisen kanssa Saksaan, sitä odotan myös innolla!

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Muhoksen seurakunta